A celor care sunt bine acolo unde sunt, dar nu au uitat de unde au venit. A celor cărora le este dor şi a celora pentru care România este doar o amintire.

Diaspora este diversă şi  într-o creştere continuă de vizibilitate. Există o identitate specifică a "românilor de pretutindeni" ? Am vorbit despre acestea  într-o ediţie specială, festivă, a RoZoom Press.

Invitatul nostru a fost un român întors în ţară după mulţi ani petrecuţi în Italia. Ovidiu Burduşa, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de pretutindeni. Întrebările spectatorilor au privit activitatea departamentului, proiectele de viitor dar şi posibilităţile ca o parte dintre românii din Diaspora să se întoarcă în România.

Ne-am adus aminte cu drag de lucrurile şi gândurile pe care le-am luat cu noi de acasă-acasă şi modul în care acestea participa la identitatea noastră acasă -dincolo, unde ne-am stabilit.

La Mulţi Ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla!

Va invit să urmăriţi integral această emisiune:


RoZoom Press este o iniţiativă privată a unor jurnalişti români din străinătate. Ne-am adunat, într-un spaţiu virtual, 6 jurnalişti români din Italia, Spania, Anglia şi Franţa: Miruna Căjvăneanu (Roma, Italia - iniţiatoarea proiectului),  Alina Harja (Londra, Anglia), Cornelia Crîşmaru (Bolonia, Italia), Anca A. Mihai (Roma, Italia), Gelu Vlaşin (Madrid, Spania) şi Ciprian Apetrei (Bretania, Franţa).