Ciudata singurătate a lui Nicușor Dan

0
0
Publicat:

Nicușor Dan candidează pentru un nou mandat la Primăria București, ca independent. Este însă susținut de o coaliție de partide, condusă de USR, partidul din care a plecat, deși era printre fondatori.  

Nicușor Dan FOTO Facebook
Nicușor Dan FOTO Facebook

Si acum patru ani fost susținut de USR. Atunci de ce nu se împacă, dacă tot colaborează? Răspunsul este vânare de vânt politic.

Gașca care l-a dat, practic, afară din USR, Ghinea, Barna & Co, nu îl susțin pentru că îl apreciază. Dar nu au un candidat mai bun. Ei nu își apreciază nici proprii primari, deși au câțiva importanți în țară. Niciunul dintre ei nu are vreo funcție la nivel național. Iar cel mai cunoscut, Elena Lasconi, a fost dată de toți pereții, tocmai ca să nu deranjeze liderii de la București.

Acum patru ani, USR îl voia pe Vlad Voiculescu la Primăria București. Un candidat slab, la care au renunțat pentru că PNL, condus atunci de Ludovic Orban, a anunțat susținerea lui N. Dan. O mutare foarte bună,  singura care putea scăpa Bucureștiul de caracatița Pandele-Firea. Ghinea a ținut de atunci să fie mârlan cu N. Dan, dar au mers cu valul anti-PSD și au câștigat. Dar teama de întoarcea lui Dan în USR a rămas.

Acum USR îi propune pe Vlad Voiculescu și Dan Barna la alegerile europarlamentare. Între timp și-au mai dat un președinte afară. Îi va ajuta la vot notorietatea lui N. Dan.

Între timp, PNL a intors armele si a trecut în barca PSD. Ludovic Orban a plecat, a fondat un mic partid, cu nume ilariant, și si-a păstrat susținerea pentru fostul olimpic internațional la matematică.  

PNL preferă să propună un candidat care să ia locul 4 (patru). Un ministru, președintele organizației București. Asta după o telenovelă eșuată cu un candidat comun cu PSD. Au însă liste comune la sectoare.

Este mai bine așa, decât să îl fi susținut din nou pe N. Dan?

Actualul primar este susținut și de PMP, partid care acum patru ani s-a făcut de râs cu o candidatură eșuată a fostul președinte și primar general Traian Băsescu.

Cu așa susținători, nu este de mirare că Nicușor Dan a rămas independent, deși funcția de primar general al capitalei este una cu mare notorietate politică.  

Se luptă cu doi candidați cu totul diferiți:

- un semianalfabet cu legături asumate cu lumea interlopă, șef al unul clan feudal de la sectorul 5. Ciudat-eliberatul din închisoare este România șmecheră,  cu succes în ciuda școlii,  un Vanghelie mai puțin civilizat. Un produs fermentat al mahalalei.

- o șefă de caracatiță de pile și relații, care a sufocat Bucureștiul cu un clan din Voluntariul vecin. O arivistă care și-a cumpărat titluri, inclusiv calitatea de membru în Uniunea scriitorilor. A plecat din Guvern pentru că o parte din clan era răspunzător de "azilele groazei". Se bazează pe faptul că lumea are ținere de minte scurtă.

Restul candidaților nu au șanse. Alegerea ar trebui să fie simplă.

Rămâne singuraticul domn Dan încă patru an la Primărie?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite