Argentina, Uruguay şi sudul Braziliei au rămas fără curent electric

Argentina, Uruguay şi sudul Braziliei au rămas fără curent electric

Barajul Salto Grande FOTO Wikipedia

Argentina, Uruguay şi sudul Braziliei au rămas fără curent electric, duminică, în urma unei pene uriaşe, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O cădere masivă a sistemului de interconectare electrică privează de energie întreaga Argentină şi Uruguayul“, a anunţat compania Edesur Argentina, citată de AFP şi news.ro. Sudul Braziliei a fost de asemenea afectat.

„Din cauza unei defecţiuni generale a sistemului de interconectare, Argentina şi ţările limitrofe nu au electricitate“, a subliniat un pic mai târziu societatea Edenor, pe aceeaşi reţea de socializare.

Compania uruguayană UTE a anunţat pe Twitter că, „la ora (locală) 7.06 (13.06, ora României), o defecţiune a reţelei argentiniene a atins sistemul interconectat, privând de serviciu întregul teritoriu naţional şi mai multe provincii din ţara vecină“.

După aproximativ o oră de la pană, UTE a precizat însă că „există deja oraşe de coastă în care curentul electric este restabilit, iar eforturile continuă în vederea repornirii întregului serviciu“.

Argentina  - care are 44 de milioane de locuitori - şi Uruguayul - 3,4 milioane - împărtăşesc un sistem de interconectare electrică în centrul căruia se află barajul binaţional Salto Grande, situat la 450 de kilometri nord de Buenos Aires şi la 500 de kilometri nord de Montevideo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: