Islamiştii din Alep impun interdicţii femeilor, conform Sharia

Islamiştii din Alep impun interdicţii femeilor, conform Sharia

Fundamentaliştii islamici promovează interdicţiile de îmbrăcăminte pentru femei, prin legea islamică Sharia

Rebelii islamişti din oraşul Alep au emis luni un ordin prin care interzic femeilor să se îmbrace în haine „provocatoare“ sau să se machieze, provocând furia unor localnici care acuză grupul militant că îşi depăşeşte atribuţiile, anunţă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul islamic al cartierului Fardous a emis o „fatwa“, un edict religios, interzicând tuturor femeilor musulmane să poarte îmbrăcăminte „indecentă“ şi anunţă că va extinde aceste reguli pentru toate femeile care locuiesc în oraş, indiferent de orientarea religioasă.

„Femeile musulmane nu au voie să îşi părăsească locuinţa îmbracate indecent, în haine mulate care le arată trupurile sau să poarte machiaj pe faţa“ se arată în comunicatul consiliului. „Este absolut obligatoriu ca toate surorile noastre să se supună lui Dumnezeu şi să respecte eticheta islamică.“

Grupurile islamiste radicale au preluat conducerea în lupta împotriva regimului preşedintelui al-Assad. Multe adintre acestea, unele cu legături cu al Qaeda, şi-a extins influenţa dincolo de câmpul de luptă şi au întemeiat consilii administrative şi unităţi de poliţie, în unele zone asupra cărora au controlul.

Aceste grupuri creează resentimente în rândul multor sirieni, care au raportat din ce în ce mai multe incidente în care consiliile islamice produc atacuri asupra altor grupuri care au idei diferite, încercând să le reducă la tăcere şi să îşi impună agenda radicală.

Activiştii pentru drepturile omului au condamnat declaraţia consiliului islamist din Alep, postată pe Facebook, fiind în schimb aplaudată de suporterii religioşi, care au spus că este necesar să prevină „distragerea atenţiei rebelilor“ de la luptă.

„Islamul nu interzice alte religii, dar cere o anumită etichetă în public“ a declarat un susţinător al grupării. „O fată nu poate să umble îmbrăcată într-un fel în care să provoace haos şi ruşine, indiferent de religia ei.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: