Veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, cel mai bătrân scafandru din lume, şi-a bătut propriul record pentru a doua oară

Veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, cel mai bătrân scafandru din lume, şi-a bătut propriul record pentru a doua oară

FOTO worldrecordacademy.org

Un veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere bătându-şi propriul record mondial ca cel mai bătrân scafandru marin, după ce a plonjat la o adâncime echivalentă unei clădiri cu 15 etaje pentru a explora epava unei nave în oraşul cipriot Larnaca, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veteranul de război Ray Woolley care a împlinit 96 de ani pe 28 august s-a scufundat la o adâncime de 42.4 metri unde a rămas timp de 48 de minute. El şi-a bătut propriul record de 40.6 metri timp de 44 de minute.
 
„E pur şi simplu incredibil. Fac scufundări de 59 de ani, iar acestea sunt în special memorabile, întrucât ai şi alţi scafandri alături de tine”, a spus Wooley referindu-se la cei 47 de scafandri care au înotat împreună cu el.
 
„Dacă mă voi vedea capabil să mă scufund iar amicii mei vor dori să  vină alături de mine, am toată speranţa că voi face asta încă o dată anul următor”,  a spus veteranul după evenimentul organizat de primăria oraşului Larnaca şi de centrul turistic.
 
Wooley, care trăieşte în Cipru, a fost operator radio în cel de-Al Doilea Război Mondial. Eeste a doua oară când îşi bate propriul record, după ce a făcut-o şi în 2018.  El s-a născut în Port Sunlight, în nord-estul Angliei.
 
Zenobia, o navă de transport încărcată cu camioane, care s-a scufundat în apropiere de Larnaca în 1980, este popular printre pasionaţii de scufundări. 
 
Un documentar biografic „Viaţa începe la 90 de ani” va fi prezentat în septembrie  la un festival de film din Bosnia-Herţegovina.
 
„Refuz să accept faptul că îmbătrânesc”, spune Wooley în trailer.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: