Românii, în topul infractorilor străini din Austria

Românii, în topul infractorilor străini din Austria

Românii, cei mai numeroşi infractori străini din Austria

Infractorii români ocupă primul loc în numărul celor care încalca legea pe teritoriul austriac, potrivit cotidianului "Kronen Zeitung", care citează date oficiale ale poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

727 de români au comis delicte în Austria în 2009, în creştere cu 32,7% faţă de anul trecut.

Românii sunt urmaţi în topul naţionalităţilor care au încălcat legea de 364 de bosniaci şi de 363 germani. Pe locul al patrulea se află turcii, cu 324 delicte. Cotidianul austriac "Kronen Zeitung" citează date oficiale ale poliţiei.

Jurnaliştii austrieci notează că românii, specializaţi pe furturi şi tâlhării, sunt şi principalii responsabili pentru creşterea numărului delictelor comise.

Cotidianul austriac atrage atenţia că de la 19 decembrie "intrarea în Austria va fi şi mai simplă pentru infractorii străini", deoarece se vor deschide graniţele pentru cetăţenii din Macedonia, Serbia şi Muntenegru.

"Graniţe deschise! Ceea ce pentru unii sună eliberator şi tentant, este pentru alţii înfricoşător: de la 19 decembrie va intra în vigoare liberalizarea vizelor pentru Macedonia, Serbia şi Muntenegru. Este îngrijorător faptul că se încurajează astfel infracţionalitatea, având în vedere că bandele de infractori din est au făcut deja ravagii în ţară", evidenţiază publicaţia.

Autriecii se tem de o creştere a "infracţionalităţii provenind din Est", şi cer reconsiderarea unor decizii privind alte liberalizări de vize.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările