O uniune a ginecologilor din Franţa ameninţă că nu va mai efectua întreruperi de sarcină

O uniune a ginecologilor din Franţa ameninţă că nu va mai
efectua întreruperi de sarcină

Agnes Buzyn, ministrul Sanatatii din Franta FOTO AFP

O uniune a ginecologilor din Franţa a ameninţat că va opri avorturile, în încercarea de a-l determina pe ministrul francez al Sănătăţii să se întâlnească cu medicii nemulţumiţi, transmite The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Syngof i-a anunţat pe cei 1.600 de membri ai săi să fie pregătiţi să nu mai efectueze întreruperi de sarcină pentru „a se face auziţi” şi pentru a forţa mâna guvernului.

Syngof, care reprezintă aproximativ un sfert dintre ginecologii şi obstreticienii francezi, a publicat o scrisoare de protest în care denunţă ceea ce numeşte o lipsă a fondurilor de asigurări pentru colegii condamnaţi în urma unor erori medicale.

Ministrul Sănătăţii Agnes Buzyn şi mai multe organizaţii feministe au spus că ameninţarea este „inacceptabilă” şi că „le ţine pe femei captive.”

Conflictul a izbucnit la doar câteva luni după ce preşedintele Syngof, medicul Bertrand De Rochambeau şi-a justificat refuzul de a efectua avorturi declarând că acestea sunt „crime.”

Colegiul Medicilor din Franţa a condamnat ameninţarea, catalogând-o ca fiind „total contrară eticii medicale.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: