Londra cheamă Beijingul să împiedice execuţia unui britanic

Londra cheamă Beijingul să împiedice execuţia unui britanic

Britanicul este condamnat la moarte pentru trafic de droguri

Marea Britanie a chemat luni China să facă un "gest bun", într-un apel de ultim moment pentru a împiedica execuţia unui britanic condamnat la moarte pentru trafic de droguri, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Chiar în acest stadiu, sper că ei vor înţelege că într-o lume modernă este nepotrivit să trimiţi la moarte un bolnav mintal", a declarat secretarul de stat britanic pentru afaceri externe Ivan Lewis.

Akmal Shaikh a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri şi urmează a fi executat marţi, după confirmarea pedepsei sale la 21 decembrie de către Curtea Supremă, au indicat avocaţii săi.

Shaikh a fost arestat în septembrie 2007 în Xinjiang având asupra sa patru kilograme de heroină. Familia sa dă asigurări că criminali au profitat de vulnerabilitatea lui psihologică pentru a-l face să transporte drogul.

Primul ministru britanic Gordon Brown a ridicat de mai multe ori cazul lui Shaikh pe lângă lideri chinezi şi a cerut ca viaţa sa să fie cruţată.

Mai înainte luni, guvernul britanic a afirmat că face tot posibilul pentru a împiedica execuţia lui Shaikh.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările