Grădina Zoologică din Copenhaga dezminte zvonurile potrivit cărora ar urma să „eutanasieze” o a doua girafă

Grădina Zoologică
din Copenhaga dezminte zvonurile potrivit cărora ar urma să „eutanasieze” o a
doua girafă

În viitorul apropiat nicio girafa a Grădinii Zoologice din Copenhaga nu va fi eutanasiată. FOTO: Reuters

Decizia Grădinii Zoologice din Copenhaga de a ucide încă o girafă a stârnit reacţii dure din partea presei şi a organizaţiilor preocupate de respectarea drepturilor animalelor. În urma criticilor aduse, instituţia daneză a asigurat că nu va trece la uciderea acesteia, animal care poartă tot numele de Marius, ca şi exemplarul ucis în urmă cu doar două săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grădina zoologică Jyllands a declarat că temerile sunt nefondate. Într-o declaraţie postată pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, a fost precizat faptul că „problema a fost rezolvată”, iar viitorul girafei, care poartă tot numele de Marius, este asigurat.

Grădina zoologică daneză anunţase joi că putea avea loc în viitorul apropiat „eutanasierea” unui masculin de girafă în cazul în care primeşte aprobarea primirii unei girafe femelă.

Cu toate acestea, cei de la Jyllands au declarat că Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor, organism de conducere la care sunt afiliate 345 de instituţii, nu intenţionează să le trimită în viitorul apropiat o girafă.

Grădina zoologică din capitala Danemarcei susţine că posibila eutanasiere a lui  Marius a fost bazată pe „o situaţie ipotetică”, care în acest moment s-a dovedit falsă şi care „a fost eliminată”.

În mediul online, ştirea despre posibila ucidere a unei noi girafe a inflamat spiritele, mai ales în rândul celor de pe Facebook. De asemenea, mai multe petiţii care au strâns mii de semnături au circulat pe internet.

Activiştii pentru drepturile animalelor au cerut celor de la Jylland să respecte viaţa tuturor animalelor pe care le au în îngrijire, să dea dovada unei gândiri bazate pe „compasiune”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările