Francezii se opun extinderii McDonald's

Francezii se opun extinderii McDonald's

Un restaurant McDonald's din Paris, ocupat de protestatari. FOTO: Flickr

McDonald's, cel mai mare lanţ de restaurante fast-food din lume, întâmpină dificultăţi în misiunea sa de a-şi extinde prezenţa în capitala Franţei, deoarece parizienii nu agreează influenţa corporaţiilor străine ce pot modifica tradiţiile şi cultura franceză. În cel mai recent astfel de caz, sute de parizieni au ieşit în stradă şi au protestat  faţă de planurile autorităţilor locale de a permite deschiderea unui nou magazin McDonald`s.

Autorităţile din Paris au blocat luni planurile pentru deschiderea unui nou restaurant McDonald's în apropiere de celebra Stradă Montorgueil, după ce mai mulţi oficiali şi rezidenţi au protestat în plină stradă.

Acestă stradă, localizată în cel de-al doilea arondisment al Parisului, este recunoscută pentru pitorescul francez şi este apreciată de turişti pentru diversitatea de buticuri, cafenele şi restaurante cochete.

Tocmai datorită faimei acestui loc, lanţul McDonald's a depus o cerere de a construi o nouă unitate care ocupă spaţiu pe Strada Montorgueil. „Deja multe alte afaceri au dificultăţi în a rămâne pe propriile picioare”, a spus Jaques Boutault, primarul din arondismentul unu. Acesta şi-a exprimat îngrijorare că „magazinele mai mici vor dispărea”, dacă vor fi defavorizate în faţa corporaţiilor.

Reprezentanţii companiei şi-au exprimat ulterior indignarea faţă de ultima decizie a autorităţilor, adăugând că McDonald's îndeplineşte toate condiţiile pentru a primi autorizaţie şi pentru că au existat discuţii cu oficialii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările