Boris Johnson sugerează găsirea unor „rute alternative” pentru scoaterea cerealelor din Ucraina

Boris Johnson sugerează găsirea unor „rute alternative” pentru scoaterea cerealelor din Ucraina

Premierul britanic a vorbit despre găsirea unor rute alternative de transport pentru cerealele din Ucraina FOTO Twitter

Comunitatea internaţională va trebui să găsească "rute alternative" pentru a transporta proviziile de cereale din Ucraina, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson, citat de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul britanic a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia. El a vorbit în Parlament după întâlnirile cu ceilalţi lideri ai G7 de săptămâna trecută şi a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a fluviului Dunărea: „Analizăm toate opţiunile posibile", a declarat Johnson, inclusiv căile ferate „pentru a încerca să scoatem cerealele în cantităţi mai mici". 
 
Ucraina acuză Rusia că îi blochează porturile şi că încearcă să „fure" cereale ucrainene. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că blocarea porturilor ucrainene de către Rusia a crescut deja preţurile mondiale la alimente şi ameninţă să provoace o penurie alimentară catastrofală în unele părţi ale lumii. Luni, oficialii ucraineni au făcut apel la Turcia să reţină o navă sub pavilion rusesc care transporta cereale din Ucraina.
 
Vă recomandăm să citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările