Atacul hackerilor români asupra presei italiene, cel mai grav din ultimii opt ani

Atacul grupării de hackeri români „Romanian National Security" asupra site-urilor publicaţiilor cu renume din Italia, „La Stampa" şi „Corriere della Sera", a fost unul dintre cele mai grave atentate asupra sistemului informatic din Peninsulă, din ultimii ani, scrie responsabilul cu siguranţa informaticӑ de la Ministerul Comerţului din Italia, Matteo Cavallini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, aceste notează pe blogul său că singurul incident care poate fi comparat cu acţiunea celor de la RNS este atacul de acum opt ani, al unui grup de hacker brazilieni, asupra site-urilor Administraţiei Publice italiene.

În seara de 30 aprilie, membrii de la RNS au atacat trei din cele mai importante site-uri de media din Italia: "La Stampa", "Corriere della Sera" şi "RAI", prin care condamnau asocierea frecventă a românilor cu ţiganii şi discriminarea generală a imigranţilor români din Italia. Totodată, membrii grupării avertizau că protestelor lor virtuale nu se vor opri aici.

Citeşte AICI mesajul celor de la RNS din “La Stampa” şi “Corriere della Sera”

Totuşi, presa italiană a trecut sub tăcere evenimentele de la 30 aprilie. "Mi se pare foarte ciudat faptul cӑ nimeni nu a vorbit panӑ acum, în presa italianӑ, de acest atac. Mai ales că a implicat chiar mass-media, care, de obicei, pun pe prima pagină astfel de evenimente (...). Sper cӑ această campanie de atacuri să atragă atentia nu doar asupra unor teme sociale, ci si asupra sigurantei reţelei de internet", susţine Cavallini, potrivit HotNews.

Află de ce sunt atât de grave atacurile RNS în opinia specialistului italian

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările