În căutarea unei coaliţii, Merkel îşi calcă pe inimă: e dispusă să-i impoziteze pe cei bogaţi

În căutarea unei coaliţii, Merkel îşi calcă pe inimă: e dispusă să-i impoziteze pe cei bogaţi

Angela Merkel încearcă să încropească un nou guvern FOTO Reuters

Deşi excludea propunerea Verzilor şi social-democraţilor de a-i taxa pe cei bogaţi, Merkel a ajuns să ia considerare acest aspect, dacă numai aşa poate forma o coaliţie de guvernare. Uniunea Creştin-Democrată a lui Merkel e dispusă să mărească impozitele pentru cei înstăriţi, scrie cotidianul „Bild”, citând surse din interiorul formaţiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, Angela Merkel şi-a asigurat un al treilea mandat în fruntea Germaniei, urmând exemplul mentorului ei politic, Helmut Kohl. Totuşi, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi a ei aripă bavareză n-au reuşit să obţină un număr suficient de mandate parlamentare pentru ca „Mutti”, aşa cum e alintată Angela Merkel, să guverneze singură.

În consecinţă, CDU este nevoit să recurgă la compromisuri pentru a asigura un guvern stabil. Dacă în perioada campaniei electorale, Merkel nici nu voia să audă de taxarea celor bogaţi, acum situaţia pare să se fi schimbat. Potrivit surselor citate de „Bild”, opţiunea a fost discutată de liderii CDU.

Secretarul general al CDU, Herman Grohe, a propus sporirea presiunii fiscale asupra celor cu venituri superioare, ideea fiind prezentată în timpul unei discuţii cu economiştii formaţiunii conservatoare înaintea lansării negocierilor cu Partidul Social-Democrat (SPD) şi cu Verzii, scrie „Bild“. De altfel, taxarea celor bogaţi este o propunere a Verzilor, însă poate fi şi o iniţiativă binevenită de social-democraţi.

Nu este prima oară când Angela Merkel preia teme social-democrate sau ale Verzilor şi le transpune în proiecte şi legi, în ciuda coloraturii sale conversatoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările