Autorităţile din China au impus măsuri de izolare şi restricţii după ce ţara a raportat peste 100 de cazuri de COVID-19, într-o singură săptămână

Autorităţile din China au impus măsuri de izolare şi restricţii după ce ţara a raportat peste 100 de cazuri de COVID-19, într-o singură săptămână

FOTO: Shutterstock

Noi măsuri de izolare au fost impuse de autorităţile din China din cauza unei creşteri a cazurilor de COVID-19.  China a raportat luni 39 de noi cazuri de COVID-19 şi mai mult de o sută în ultima săptămână, majoritatea contaminărilor fiind legate de deplasările unui grup de turişti, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile chineze, care practică o politică de „toleranţă zero" în privinţa coronavirusului, au reacţionat rapid, impunând restricţii şi organizând campanii de testare în masă în zonele afectate, potrivit Agerpres. 

Un maraton la care urmau să participe aproximativ 30.000 de alergători pe 31 octombrie a fost amânat „pentru a preveni riscul de transmitere a bolii", potrivit organizatorilor.

De asemenea, maratonul de la Wuhan, la care urmau să participe 26.000 de persoane a fost şi el anulat în ultimul moment din aceleaşi motive.

Un oficial al oraşului Beijing le-a cerut locuitorilor să evite deplasările „neesenţiale" în afara oraşului şi adunările la scară largă pentru moment.  Oricine soseşte la Beijing dintr-o zonă unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19 trebuie să prezinte un test negativ, au precizat autorităţile.

Noile cazuri de COVID-19 au fost semnalate în unsprezece provincii, situate în cea mai mare parte în nordul ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările