O jurnalistă britanică, prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale

O jurnalistă britanică, prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale

Livia Simoka FOTO Daily Mail

Livia Simoka, o realizatoare britanică de documentare, a fost prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale din Congo.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce filma un serial despre tribul Mbenejli, realizatoarea britanică a surprins momentul când un bărbat este târât în pădure şi cât pe ce să fie ucis, potrivit Daily Mail.
 
Timp de cinci luni, Livia Simoka a fost găzdiută de tribul Mbenejli, care are dispute cu un alt trib din Congo, Bantu. 
 
Într-o zi, jurnalista a surprins momentul când între doi bărbaţi din cele două triburi a izbucnit un conflict violent. Unul dintre ei l-a târât pe celălalt în junglă, iar din instinct femeia a intervenit în conflict.
   Livia even witnessed a violent conflict between two men from the rival tribes, and when one man attempted to drag another off into the jungle, she intervened (Pictured, Mondonga)
 
Prince revealed that the issue was about a debt that Mondonga's son 'owed' his brother-in-law Loris, and that he had taken the man's head torch as repayment
 
Ulterior, însă, aceasta a admis că a fost „naivă“ cu privire la situaţia din Bonguindo. A fost şocată să afle că tribul rival Bantu susţine că membrii săi sunt „stăpânii“ celor din Mbenejli, pe care i-a comparat cu nişte animale murdare.
 
Conflictul dintre cei doi ar fi izbucnit de la o sumă de bani pe care unul din bărbaţi i-o datora celuilalt. Întrucât nu şi-a putut respecta angajamentul, bărbatul identificat drept Prince a decis să îl ucidă pe celălalt în semn de răzbunare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: