B1 TV, amendat pentru afirmaţiile făcute de Radu Banciu şi Traian Băsescu în cazul Ditrău

B1 TV, amendat pentru afirmaţiile făcute de Radu Banciu şi Traian Băsescu în cazul Ditrău

B1 TV a fost amendat în repetate rânduri de CNA pentru afirmaţiile despre maghiari făcute de Banciu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat un singur post de televiziune pentru modul în care a reflectat cazul Ditrău. Este vorba de B1 TV, care a fost sancţionat din cauza unor ediţii ale emisiunilor „Lumea lui Banciu“ şi „Dosar de politician“.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNA a analizat recent modul în care televiziunile au prezentat cazul în care comunitatea maghiară din Ditrău a protestat faţă de angajarea unor muncitori din Sri Lanka la brutăria din sat. 
 
B1 TV s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei pentru atacurile fostului preşedinte Traian Băsescu la adresa UDMR şi pentru cele ale realizatorului Radu Banciu la minoritatea maghiară, potrivit Paginademedia.ro.
 
CNA a constatat că cel mai grav derapaj de la B1 TV a fost lipsa de reacţie a moderatorului Silviu Mănăstire în faţa unor afirmaţii făcute de Traian Băsescu în emisiunea „Dosar de politician“. 
 
„Kelemen Hunor este un radical care urăşete românii, urăşte sărbătorile româneşti. UDMR-ul s-a plecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar. Ungaria este un popor complexat, iar complexele îi fac să nu suporte pe altcineva lângă ei. Ceea ce s-a întâmplat la Ditrău este rezultatul politicii UDMR. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducerea UDMR-ului a venit Kelemen Hunor. Este un antiromân convins“, a spus, printre altele, Băsescu, potrivit sursei citate. 
 
Amenda de 10.000 de lei a fost aplicată şi pentru afirmaţiile făcute de Radu Banciu despre comunitatea maghiară. Una dintre declaraţiile realizatorului: „Maghiarul nu suportă pe nimeni. Aşa este. Ăsta este stilul lui. Dacă nu aude ungureşte în jurul lui, el nu e sănătos. (...) Europenii au două soluţii: ori scot Ungaria definitiv din Uniunea Europeană şi o decupează şi de pe hartă şi o trimit undeva între Kazahstan şi Republica Populară Chineză, (...) sau dacă nu, se fac că plouă“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: