VIDEO Pussy Riot, trupa feministă de punk care a scos din sărite autorităţile din Rusia

VIDEO Pussy Riot, trupa feministă de punk care a scos din sărite autorităţile din Rusia

Pussy Riot

Membrele trupei de punk Pussy Riot, care militează împotriva lui Vladimir Putin şi a Bisericii ruse, au fost arestate zilele trecute la Moscova, scrie The Guardian. Două femei, Nadejda Tolokonnikova şi Maria Aliokhin, sunt şi acum după gratii pentru că au îndrăznit să sfideze autorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pussy Riot, trupa feministă de punk din Rusia, are zece membre şi mulţi susţinători care o ajută să organizeze concerte neconvenţionale prin care provoacă autorităţile de la Moscova, fie ele politice sau religioase.

Se îmbracă în fuste scurte şi colorate, îşi acoperă feţele cu cagule şi critică, în melodiile lor, autoritarismul din Rusia, în vreme ce militează pentru reformă în justiţie, educaţie şi cultură.

"Concertele noastre au devenit proteste pure", a declarat una dintre membrele trupei pentru Gazeta.ru.

Cel mai cunoscut concert al trupei a avut loc pe 21 februarie la o catedrală din Moscova. Cinci dintre membrele Pussy Riot au intrat în biserică şi au cântat o "rugăciune punk" în altar. Piesa, numită "Holy Shit", este o condamnare a Bisericii ortodoxe ruse şi a legăturilor acesteia cu regimul Putin.

"Patriarhului nostru nu îi este ruşine să poarte ceasuri de 40.000 de dolari, ceea ce este intolerabil în condiţiile în care multe familii din Rusia trăiesc la limita sărăciei", explică una dintre membrele trupei.

Un alt concert al trupei a avut loc lângă Kremlin şi a fost un îndemn la revoltă. Pussy Riot a cântat însă şi în tramvaie sau în metrou.

Un alt concert a avut loc pe acoperişul clădirii unde era ţinut Alexei Navalni, bloggerul care contestă regimul Putin.

După protestul de la Kremlin, opt membre ale trupei au fost arestate. La momentul respectiv au scăpat cu o amendă. Acum, cele două membre arestate riscă până la şapte ani de închisoare, scrie „The Guardian".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările