Actriţa Joana Benedek, amintiri din comunism: „Draci cu putere politică terorizau sufletele şi vieţile oamenilor“

Actriţa Joana Benedek, amintiri din comunism: „Draci cu putere politică terorizau sufletele şi vieţile oamenilor“

Joana Benedek FOTO Facebook

Cea mai cunoscută actriţă de origine română din lumea telenovelelor Joana Benedek Godeanu (48 de ani), care locuieşte de mai mulţi ani în Mexic, a vorbit despre comunism în termeni duri, într-un text postat în mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joana Benedek, actriţă română emigrată în Mexic, devenită cunoscută pentru rolurile sale din telenovele, a postat pe contul său de Facebook un text în care face referire la comunism. Ea a criticat epoca lui Ceauşescu în cei mai duri termeni, numind-o „o porcărie“.
 
Actriţa enumeră elementele care caracterizează cel mai bine comunismul şi care i-au format imaginea de ansamblu a respectivei perioade, pe care o denumeşte „teroare maximă“. Printre altele, Joana menţionează frigul, lipsa alimentelor, minciunile şi lipsa libertăţii oamenilor în toate sensurile. 
 
Joana Benedek mai spune că epoca ceauşistă reprezintă „o mare durere şi ruşine pentru istoria noastră“. 
 
Actriţa îi îndeamnă pe români să nu uite tot ce au trăit cu Ceauşescu şi să spună adevărul despre ideologia comunistă, ea mărturisind în acest sens: „Nu-l regret pe demonul Ceauşescu, nici în cel mai mare coşmar. Ducă-se pe pustii. Şi nici n-am să uit vreodată“.
 
„O porcărie comunismul lui Ceauşescu. Plătise datoria înfometându-ne şi făcându-ne să trăim în frică, teroare, dezbinare şi ură cu aproapele nostru, în infernul ateismului materialist-dialectic stalinist, şi-n mizerie morală, polítică şi socială. Minciună în toate sensurile. Corupţie la toate nivelurile! Dădeai şpagă peste tot, pentru orice. Minciună, lene, trădare, mizerie, plângeri peste tot, cerşire şi durere peste tot. Umilinţa oamenilor terorizaţi de inculţii şi demoniacii comunişti. Frigul iernii, de îngheţa apa în pahar, în casele oamenilor. Lipsa de gaz, căldură, mâncare şi haine, lipsa şi raţionalizarea maximă a benzinei, cu cozi interminabile de zile întregi, într-o ţară petrolieră ca România. Galantarele goale peste tot în alimentarele comuniste, însoţite de típica expresie «ce se dă, unde se dă». Singura preocupare reală a familiei române a epocii «de aur». Scârbă deplină! Cozi kilometrice cu noaptea-n cap şi cu scăunelul bătrânilor pensionari, sacrificaţi să stea în frig la coadă, iarna. Raţionalizarea şi cartelizarea mâncării, esenţiale traiului. Jumătate de pâine pe cap de om. Kilu’ de ulei şi zahăr. Anihilarea populaţiei prin foame şi frică. Demenţă curată. Amintirea cărnii inexistente şi apariţia «cărnii de soya», în defectul celei adevărate. 
 
Totul era o mare porcărie şi minciună. Lipsa de libertate, lipsa de demnitate, lipsa de adevăr. Lipsa de drepturi umane, lipsa libertăţii de exprimare, lipsa libertăţii de mişcare. Urmăriri, schingiuiri şi persecuţii politice de către comunişti înspre oamenii care încercau să vorbească liber. Închisoare în propria ţară! Teroarea comuniştilor aplicată peste oamenii de rând, care nu gândeau ca «tovarăşu». Persecuţia cultului liber şi a credinţei în Dumnezeu! Impunerea ateismului la rang de lege. Cultul greţos al personalităţii, sărăcie lucie în marea majoritate a populaţiei române. O mare durere şi ruşine pentru istoria noastră. Sutele de mii de crime politice, comise de Ceauşescu şi gaşca lui de oameni-demoni, torţionari demenţi, plătiţi de «tovarăşii» care, în schimb, aveau de toate. 
 
Toate privilegiile capitaliste, numai pentru a-l sluji pe «marele om» şi ideologia sa Satanist-Stalinistă şi feudală, în acelaşi timp. Draci cu putere politică, ce terorizau sufletele şi vieţile oamenilor şi mai ales împotriva celor care doreau şi îndrăzneau să-şi exprime dorinţa şi lupta frontală pentru o Românie liberă şi democrată. Erau, din nefericire, din ce în ce mai puţini. Ori plecaseră, cu chiu cu vai, părăsindu-şi, obligaţi de persecuţii, ţara şi familia, ori erau anihilaţi psihic, economic şi politic, prizioneri în propria ţară. 
 
Teroare maximă în populaţie şi în subconştientul colectiv, predarea obligată a sufletului înaintea întunericului demoniac comunist. Eu personal, nu-l regret pe demonul Ceauşescu, nici în cel mai mare coşmar. Ducă-se pe pustii. Şi nici n-am să uit vreodată. Şi voi, nu uitaţi! Lăsaţi nostalgiile tinereţii. Căci de asta de fapt, câţiva nostalgici se arată. Îşi plâng tinereţea care, chiar dramatică, era tinereţe. La nivel subconştient asta este ceea ce tânjesc nostalgicii, în orice situaţie: tinereţea. 
 
Spuneţi adevărul despre Comunismul lui Ceauşescu. Comunism egal nazism. Trebuie interzise ambele pe veşnice, în întreaga planetă. În pro-ul umanităţii. În numele Lui Dumnezeu, Doamne ajută! Dumnezeu să ne ferească ţara şi planeta de infernalul comunism/populism. Să se manifeste România liberă, în numele lui Hristos. Amin!“, scrie Joana Benedek pe Facebook. 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: