Actriţa Christina Applegate a dezvăluit că a luat o decizie radicală pentru a lupta împotriva cancerului

Actriţa Christina Applegate a dezvăluit că a luat o decizie radicală pentru a lupta împotriva cancerului

Christina Applegate este cunoscută mai ales pentru rolul Kelly Bundy din sitcomul „Familia Bundy“ FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Christina Applegate (45 de ani), care în urmă cu nouă ani a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a suferit o dublă mastectomie, a dezvăluit că recent şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine pentru a preveni reapariţia bolii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Celebră mai ales pentru interpretarea din serialul „Familia Bundy“, Christina Applegate a dezvăluit pentru Today că a luat o decizie radicală pentru a lupta împotriva cancerului: şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine. 

„Verişoara mea a murit în 2008 din cauza cancerului ovarian. Vreau să previn acest lucru, aşa că am preluat controlul. Este o uşurare“, a declarat actriţa. 
 
Applegate a amintit că în 2008 a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a suferit o dublă mastectomie, precizând şi că este purtătoare a genei BRCA1, care predispune la apariţia cancerului. Actriţa a subliniat că şi-a schimbat complet stilul de viaţă, evitând consumul de substanţe chimice şi stresul. 
 
„Trebuie să fim foarte atenţi la ce consumăm. Încercaţi să vă feriţi de produsele care sunt pline de substanţe chimice. Un alt pericol este stresul. Traversăm o perioadă bizară, suntem bombardaţi cu tot ce se întâmplă în lume. Trebuie să tragem adânc aer în piept. Înainte eram o persoană care se stresa cu uşurinţă. Acum nu mai sunt deloc aşa“, a explicat actriţa. 
 
Applegate a dezvăluit şi că fiica ei în vârstă de şase ani, pe care o are cu muzicianul olandez Martyn LeNoble, este vegetariană: „Este alegerea ei. Asta îi place să mănânce. Suntem foarte atenţi la tot ce cumpărăm.“
 
Christina Applegate a fondat şi o organizaţie caritabilă care sprijină financiar femeile şi le încurajează să-şi facă testele necesare pentru a depista cât mai devreme cancerul. 
 
De asemenea, actriţa şi-a exprimat sprijinul faţă de colega ei de breaslă Julia Louis-Dreyfus (56 de ani), care a fost diagnosticată recent cu cancer la sân. 
 
O astfel de decizie drastică a luat şi actriţa Angelina Jolie, care în 2013 a suferit o dublăm mastectomie, iar doi ani mai târziu şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine după ce a descoperit că are gena BRCA1.
 
citeste totul despre: