Ministrul Educaţiei: „Elevii vor rămâne acasă până cel puţin la jumătatea lunii mai“. Ce alte declaraţii a mai făcut Monica Anisie

Ministrul Educaţiei: „Elevii vor rămâne acasă până cel puţin la jumătatea lunii mai“. Ce alte declaraţii a mai făcut Monica Anisie

Monica Anisie, ministrul Educaţiei

În urma prelungirii stării de urgenţă până la jumătatea lunii mai, anunţată astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Educaţiei a făcut unele precizări legate de reluarea cursurilor în şcoli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat astăzi că, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, suspendarea cursurilor va funcţiona pe toată perioada declarării stării de urgenţă. În aceste condiţii, elevii nu vor reveni la şcoală decât la mijlocul lunii mai, cel mai devreme. 

Oficialul de la Educaţie a mai spus pentru HotNews.ro că nu ia în calcul varianta îngheţării anului şcolar, iar în privinţa examenelor de admitere la liceu şi de bacalureat vor fi anunţate soluţii în cursul acestei săptămâni.   
 
Ministrul Educaţiei a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanţa de primăvară, elevii vor continua să înveţe de acasă până cel puţin în 16 mai, când expiră starea de urgenţă în România.

Anisie a mai spus că momentul redeschiderii şcolilor va fi decis de către Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. 

”Noi ne uităm şi la ce au făcut celelalte ţări. Sunt însă foarte multe ţări - Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu - care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunţa soluţiile la care ne gândim şi pe care le luăm şi în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheţa anul şcolar”, a declarat Monica Anisie.
 
Ea a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalţi miniştri ai Educaţiei din ţările Uniunii Europene, care vor discuta soluţiile la care s-au gândit.
 
În România, şcolile şi-au închis porţile pe 11 martie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: