Ce schimbări propune ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după rezultatele slabe de la testele Pisa VIDEO

Ce schimbări propune ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după rezultatele slabe de la testele Pisa VIDEO

Ministrul Educaţiei vrea introducerea unei ore de lectură pentru rezolvarea problemelor din Educaţie. FOTO: gov.ro

Ministrul Educaţiei a anunţat că va introduce masteratul didactic din anul următor. În cadrul conferinţei de presă organizate ca urmare a rezultatelor obţinute de România la testele PISA 2018, Monica Anisie a precizat că este necesară regândirea planurilor cadru şi a programelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Va trebui sa regândim planurile cadru si programele. Pe baza documentarii ştiintifice PISA, ne putem raporta la ea şi poate vom introduce o oră de lectura la clasa. E important să citeşti cum trebuie un text şi să ştii să îl interpretezi”, a precizat Monica Anisie, în cadrul conferinţei de presă, marţi, la sediul ministerului. 
 
„Şi profesorii ar trebui să fie formaţi iniţial şi continuu. Vom avea măsuri care să conducă la o formare iniţială mai bună/ Vom înfiinţa de anul viitor masteratul didactic”, a mai spus ministrul. 
 
Referitor la rezultatele dezastruoase de la testarea PISA, ministrul a afirmat că „responsabilitatea este a noastră, a tuturor, a societăţii în sine. Nu trebuie să căutam vinovaţii, ci să căutam soluţii ăentru rezolvarea situaţiei”, a mai declarat Anisie. 
   
Testarea PISA a costat România 150.000 de euro. 
   
                               
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: