Turcia începe implementarea contractelor de export de gaze către România și Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul cu OMV Petrom presupune furnizarea zilnică de până la 4 milioane de metri cubi de gaze naturale.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

De la 1 octombrie, compania turcă de petrol și gaze Botas începe implementarea contractelor de export de gaze prin conducte către România și Moldova. După cum a raportat serviciul său de presă, acordurile cu părțile au fost semnate pe 27 și, respectiv, 28 septembrie.

Contractul cu compania petrolieră românească OMV Petrom presupune furnizarea zilnică de până la 4 milioane de metri cubi de gaze naturale. Acordul se încheie la 31 martie 2025. Pe lângă aprovizionarea cu combustibil, părțile au convenit să dezvolte cooperarea în domeniile livrării, stocării și producției de resurse energetice și utilizarea energiei verzi.

Între Botas și directorul general al companiei energetice East Gas Energy Trading, Nikolai Gaborak, a fost semnat un acord privind furnizarea de gaze către Moldova. Contractul presupune furnizarea companiei a 2 milioane de metri cubi de gaz pe zi. Botas nu a anunțat data de încheiere a acordului.

Astfel, Botas a semnat contracte pentru furnizarea de gaze către Grecia, Bulgaria, România și Ungaria pe direcția europeană. Potrivit companiei, astfel de acorduri îndeplinesc obiectivele țării de a deveni un centru al comerțului internațional cu gaze. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite