Ministerul Economiei: Angajaţii Uzinei Mecanice Cugir se întorc în fabrică şi vor primi salariile majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a ajuns, miercuri, la un acord cu sindicatele şi conducerea Uzinei Mecanice Cugir, astfel încât protestele să înceteze.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Economiei, angajaţii se întorc miercuri în fabrică şi vor primi salariile majorate. Cuantumul creşterilor salariale poate ajunge, în funcţie de categoria de personal, până la 500 de lei.

„Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a reuşit, după mai multe zile de negocieri şi discuţii pe care le-a avut atât cu reprezentanţii conducerii Uzinei Mecanice Cugir (UMC), cât şi cu sindicatele, să ajungă la un acord astfel încât protestele să înceteze. Angajaţii de la Uzina Mecanică Cugir se întorc, astăzi, în fabrică.Oamenii vor primi salariile majorate. Cuantumul creşterilor salariale poate ajunge, în funcţie de categoria de personal, până la 500 de lei”, informează ministerul.

Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din Uzina Mecanică Cugir.

„Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investiţional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme. Vreau să găsim soluţii sustenabile pentru angajaţii din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condiţiile de lucru", a declarat ministrul Florin Spătaru.

Sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din oraşul Cugir au întrerupt, pe data de 15 februarie, activitatea, solicitând creşterea salariilor, care, susţin aceştia, nu le ajung să îşi plătească facturile la electricitate şi căldură.

În primă fază, au oprit lucrul cei de la Uzina Mecanică Cugir, una dintre cele două fabrici de armament din oraş, care au plecat în marş prin oraş de la fabrică până în centrul oraşului, unde se află sediul administrativ. Acolo s-au raliat protestului şi cei de la Fabrica de Arme, unitate care funcţionează în centrul oraşului.

Întrunit cu o zi înainte de protest, Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Cugir le-a oferit protestatarilor o mărire salarială de doar 6,50%, faţă de solicitările de 30%.

Protestele au continuat vineri, iar angajaţii au declarat că nu au mai avut o majorare salarială de doi ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite