Guvernul ia în calcul creşterea vârstei de pensionare, la cerere, pentru anumite categorii de angajaţi

Guvernul ia în calcul creşterea vârstei de pensionare, la cerere, pentru anumite categorii de angajaţi

Declaraţia ptremierului a fost făcută în contextul interzicerii cumulului pensiei cu salariul de la stat. Inquam Photos / George Calin

Reglarea deficitului bugetului de pensii, care va creşte vertiginos odată cu majorarea punctului de pensie în toamna anului viitor, are nevoie urgentă de câteva măsuri, printre care şi creşterea vârstei de pensionare pentru anumiţi angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Ludovic Orban a dat exemplul profesorilor, care ar putea opta pentru pensionarea la 70 de ani, scrie economica.net, citând antena3.ro.
 
Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar. 
 
„Sunt domenii de activitate în care angajaţii ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani. În medicină sau educaţie de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta să fie la mila unui director de şcoală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a declarat premierul Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările