Din aprilie, factura la întreţinere va exploda. 1,2 milioane de locuinţe vor fi afectate

Din aprilie, factura la întreţinere va exploda. 1,2 milioane de locuinţe vor fi afectate

Intrarea în vigoare a Legii 190/2016 nu mai permite acordarea subvenţiei generalizate. Un articol al acestei legi arată că subvenţia la încălzire, acordată de autorităţile locale, de care beneficiază acum toată lumea, va trebui acordată individual, fiecărui beneficiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca atare, fiecare consumator trebuie să aibă contract cu furnizorul de energie termică, lucru care acum nu se întâmplă în general, contractele fiind încheiate între furnizorul de energie termică (RADET, în cazul Bucureştiului), şi asociaţiile de proprietari/locatari, scrie economica.net. 

Pe de altă parte, existenţa unui contract direct cu consumatorul presupune şi contorizarea individuală a consumului de energie termică, chestiune greu de pus în practică, având în vedere că, în prezent, blocurile racordate la sistemul centralizat de încălzire au contor de căldură la nivel de scară de bloc.

În momentul de faţă, în Bucureşti, gigacaloria costă 342 de lei, dar populaţia plăteşte doar 164 de lei, diferenţa fiind acoperită de Primărie, care acordă subvenţia către RADET. Dacă legea se va aplica în forma actuală, acordarea subvenţiei generalizate nu va mai fi posibilă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările