Dan Nica: "Oficiile poştale vor putea fi luate în franciză"

Dan Nica:

Poşta Română va fi restructurată şi scoasă la privatizare din nou, în 2014

În curând Poşta Română va putea opera în franciză iar întreprinzătorii privaţi vor putea prelua anumite oficii, păstrând logo-ul şi activitatea, a declarat, la Adevărul Live, Dan Nica, ministrul pentru Societate Informaţională.

„Acest model este făcut în toată lumea. Am primit solicitări de la mai multe primării şi de la firme private. În loc de 5.500 de oficii poştale putem avea 10.000”, a afirmat Nica. El a precizat că ministerul a primit deja oferte, atât din partea unor primării, cât şi a unor companii private. 
 
Francizorii vor plăti o anumită sumă de bani, vor putea păstra logo-ul dar şi profitul generat de oficiul în cauză, deoarece îşi asumă riscul. Nica a precizat că va prezenta în scurt timp proiectul.
 
Aceasta este una dintre soluţiile pentru reorganizarea operatorului de stat. „La Poştă e o problemă mare şi când au de reparat acoperişul unui oficiu distrus de grindină, de 100.000 lei”, a mai afirmat Nica.
 
Privatizarea unui pachet de 51% din acţiunile Poştei Române a eşuat după ce niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini până la expirarea termenului limită, 28 mai. Executivul a prelungit termenul pentru depunerea de oferte preliminare şi neangajante până în data de 30 iunie 2014.
 
La finele lunii mai, datoriile totale ale Poştei însumau 650 milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările