Ministerul Agriculturii dispune verificări la acordarea de fonduri pentru producția de usturoi

0
Publicat:

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, a dispus Corpului de Control să verifice procedura de accesare şi atribuire a fondurilor privind derularea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”.

lădiță cu usturoi alb, uscat
Ministerul Agriculturii dispune verificări pentru acordarea fondurilor pentru producția de usturoi

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la posibile nereguli în accesarea şi acordarea fondurilor privind derularea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, a dispus Corpului de Control să efectueze verificări amănunţite cu privire la procedura de accesare şi atribuire a fondurilor”, se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, acţiunea de control urmăreşte stabilirea unor măsuri de verificare a acordării fondurilor în anul 2023, în judeţul Giurgiu, conform Hotărârii Guvernului nr. 393/2023, precum şi identificarea de posibile abateri disciplinare ale funcţionarilor publici din cadrul DAJ Giurgiu cu atribuţii în verificarea suprafeţelor cultivate şi evaluarea culturii de usturoi.

Rezultatele verificărilor vor face obiectul unui raport care va urma procedurile prevăzute de legislaţie precizează MADR. 

MADR anunțase că alocă 6 milioane de euro pentru sprijinul producției de usturoi

Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, în anul 2023, a fost publicat în luna martie a acestui an în dezbatere publică pe site-ul MADR.

Proiectul de act normativ stabileşte o schemă de ajutor de minimis pentru susţinerea producției de usturoi, potrivit Regulamentului (UE) nr. 1408/2013, care va fi implementată de către direcțiile pentru agricultură județene și oficiile fitosanitare județene.

Schema ajutorului de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi s-a derulat și în perioada 2019-2022. Continuarea acordării ajutorului reglementat de prezenta hotărâre va contribui la asigurarea necesarului de usturoi de calitate pentru consum și la realizarea unei producții cantitative și calitative de usturoi, având rolul de a eficientiza activitatea exploatațiilor prin capitalizarea acestora.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite