Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor şi în această vară. Care sunt tarifele de cazare şi ce staţiuni aleg turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Călin Gavrilas
Foto: Călin Gavrilas

Litoralul românesc a rămas în topul destinatiilor de concediu preferate de români şi în acest an, arată un studiu realizat de o platformă de rezervări online, potrivit căruia cele mai populare staţiuni alese au fost Mamaia (zona Nord), Eforie Sud şi Olimp.

Conform datelor centralizate de Travelminit.ro, din totalul rezervărilor efectuate până în prezent în sezonul estival, 41% au fost pe litoral, dar românii s-au orientat şi către destinaţiile de la munte (23% dintre rezervări), staţiunile balneare (19%) şi marile oraşe (17%).

În ceea ce priveşte preferinţele pentru Marea Neagră, turiştii aleg Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn şi Năvodari, transmite Agerpres.

De asemenea, atunci când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulţi români îşi doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilităţi care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă". Astfel, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spaţioase, atât pe litoral, cât şi în celelalte destinaţii din ţară.

Potrivit sursei citate, în această vară, cele mai rezervate unităţi de cazare de la mare sunt hotelurile (49,43%) şi apartamentele (31%), urmate de pensiuni şi case de vacanţă.

La capitolul tarife de cazare, acestea încep de la 170 de lei camera/zi. Totodată, o cazare pentru două persoane la mare, timp de cinci nopţi, începe de la 1.700 de lei, în timp ce preţurile pentru o cazare pentru patru persoane, tot pe o durată de cinci nopţi, pornesc de la 2.600 de lei.

Platforma Travelminit.ro şi Sodexo au lansat, recent, o campanie prin care îi încurajează pe turiştii care încă au vouchere de vacanţă rămase nefolosite din anii trecuţi să le utilizeze acum pentru a rezerva cazări în ţară şi pentru a se bucura de sejururile mult aşteptate.

Conform analizei, tot mai mulţi români au ales să îşi plătească sejururile utilizand cardurile de vacanta, în lunile iunie şi iulie ale anului în curs înregistrându-se o creştere cu 34% a rezervărilor achitate în acest fel.

analiza relevă şi faptul că un număr considerabil de astfel de vouchere au rămas încă nefolosite. 

Voucherele de vacanţă pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice precum masa şi transportul.

În acelaşi context, voucherele de vacanţă sunt al doilea cel mai dorit beneficiu de către utilizatorii platformei Benefit, care arată că interesul pentru turismul intern este în creştere, după o perioadă de provocări.

„Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaţilor din România, mai uşor accesibile în condiţii de siguranţă. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiştii au reluat achiziţia de vacanţe în ţară. 

În ultimele 6 luni, tranzacţiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat şi trendul este promiţător. Voucherele de vacanţă sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă. 

Utilizând o facilitate unică oferită de platforma de beneficii flexibile, angajaţii şi-au putut cumula bugetele pe parcursul mai multor luni, iar acum pot folosi sume mai mari pentru achiziţia vacanţelor interne, prin intermediul voucherelor de vacanţă”, spune Codruţ Nicolau, general manager Edenred România şi Benefit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite