Ikea România a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ikea România a înregistrat o cifră de afaceri care a depăşit un miliard de lei în anul fiscal 2022 și o creştere cu peste 13% pentru comerţul online, comparativ cu anul precedent.

sigla magazinelor Ikea
Ikea România a înregistrat o creștere a vânzărilor online

Compania a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier şi 34,2% accesorii.

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori.

Anul fiscal 2022 a înregistrat o creştere şi în ceea ce priveşte comenzile online, compania înregistrând un total de peste 400.000 de comenzi.

"An de an, menţinem pe piaţa din România o creştere solidă, indiferent de provocările cu care ne-am confruntat atât noi, cât şi întregul sector privat. Sunt foarte recunoscătoare pentru toate eforturile colegilor noştri, care ne-au ajutat să ne extindem şi să ne asigurăm că Ikea rămâne un brand accesibil pentru cât mai mulţi români", a declarat Violeta Neniţă, Market Manager, Ikea România.

Ikea a vândut peste 2,5 milioane de hotdogi 

Potrivit comunicatului, în ultimele 12 luni, au fost vânduţi peste 2,5 milioane de hotdogi, o cantitate suficientă pentru a crea un drum de 433 km până la Timişoara, zonă care reprezintă următorul reper important în extinderea Ikea în România.

"Accesibilitatea în materie de preţuri rămâne una dintre priorităţi pentru Ikea România. Începând cu 1 octombrie, compania scade preţurile unora dintre produsele gamelor sale. Clienţii se vor putea bucura de preţuri mai mici cu până la 20% la unele dintre cele mai populare produse, incluzând soluţiile de depozitare emblematice Kallax sau mobilierul de dormitor Malm", se mai arată în comunicat.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deţine şi operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments şi Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de ţări. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite