Daea: Săptămâna viitoare, fermierii vor avea banii pentru calamităţi, programul de tomate şi usturoi

0
Publicat:

Fermierii vor avea, săptămâna viitoare, bani în cont, atât ca despăgubire pentru calamităţi, cât şi pentru programul de tomate şi usturoi, a afirmat, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Fermierii vor primi banii pentru programul TOMATA, Foto: MADR
Fermierii vor primi banii pentru programul TOMATA, Foto: MADR

,,Săptămâna viitoare, dragi fermieri, toţi veţi avea bani în cont, atât pentru calamităţi, cât şi pentru programul de tomate şi usturoi. Cu alte cuvinte, toate formele de sprijin vor fi încheiate în această săptămână, motiv pentru care am lucrat şi sâmbăta şi duminica, am lucrat şi noaptea. Alţii n-au văzut, dar dumneavoastră aţi simţit. (...) Un an greu, dar iată că natura acum nu ne părăseşte. Am spus de fiecare dată că natura nu rămâne datoare. Şi au venit şi ploile care scot din sol sămânţa pe care dumneavoastră aţi încorporat-o cu atâta strădanie şi cu atâta efort. Să dea Dumnezeu să avem parte de sărbători pe măsura dorinţei fiecăruia!", a afirmat Petre Daea la deschiderea târgului ,,Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti", organizat în curtea ministerului de resort, informează Agerpres.

Întrebat dacă toţi românii îşi vor permite să cumpere produse tradiţionale în acest an, în condiţiile în care, conform INS, sunt cele mai scumpe sărbători din ultimii 20 de ani, ministrul şi-a exprimat convingerea că toţi cetăţenii vor avea pe masa de sărbători produse tradiţionale, ,,într-un fel sau altul".

,,Cu siguranţă toţi vor avea produse tradiţionale într-un fel sau altul, adică făcute de alţii sau făcute de dumnealor, pentru că aici vedem produse făcute de mâinile harnice şi de stăruinţa pe care o au avut-o oamenii aceştia care lucrează în condiţii deosebit de grele - şi vin din diferite zone ale ţării să se bucure că se întâlnesc cu consumatorii - şi că dvs. şi noi putem să le apreciem produsele cumpărându-le. Cum de altminteri şi oricare familie se bucură la rândul ei de ceea ce poate să facă în gospodărie", a adăugat oficialul.

Ministerul Agriculturii a anunţat, joi, că peste 50,4 milioane de lei vor ajunge în următoarele zile în conturile fermierilor din nouă judeţe pentru plata despăgubirilor acordate din cauza secetei.

,,Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demarat plata despăgubirilor pentru calamităţi, astfel că primele sume vor ajunge în conturile fermierilor în următoarele zile, pe măsură ce fiecare Direcţie Agricolă Judeţeană va efectua viramentele spre beneficiari", menţionau reprezentanţii MADR.

Potrivit acestora, au fost alimentate conturile Direcțiilor Agricole din județele Arad, Buzău, Călărași, Cluj, Dolj, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava cu suma de 50.450.184 lei, iar plățile vor continua și către celelalte Direcții Județene, pe măsură ce este finalizată documentația necesară pentru depunerea deconturilor la MADR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite