Mark Mobius: Ne aşteaptă o criză financiară globală. Războiul comercial dintre SUA, China şi UE este doar începutul

Mark Mobius: Ne aşteaptă o criză financiară globală. Războiul comercial dintre SUA, China şi UE este doar începutul

Războiul comercial dintre SUA, China şi UE va fi urmat de o nouă criză financiară globală, a declarat Mark Mobius, fost şef al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mark Mobius prognozează o scădere accentuată a indicilor bursieri în aceste pieţe şi o criză financiară globală.
 
”Nu e nici o îndoială că vom avea o criză financiară, mai devreme sau mai târziu, pentru că tocmai ieşim din perioada banilor ieftini”, a spus Mobius. ”Va fi o presiune uriaşă asupra companiilor care au depins de finanţarea ieftină pentru a funcţiona”, a declarat Mobius pentru Bloomberg.
 
Potrivit acestuia, disputa dintre SUA şi China se va înrăutăţi, deoarece preşedintele Donald Trump este puţin probabil să sufere din cauza tarifelor pe care le-a impus, deoarece impactul lor inflaţionist va fi compensat de creşterea salariilor din SUA într-un moment în care şomajul este scăzut, a spus Mobius.
 
Indicele pieţelor emergente MSCI va scădea probabil cu 10% faţă de nivelurile actuale până la sfârşitul anului, a preconizat Mobius, care a părăsit grupul Franklin Templeton Investments la începutul acestui an pentru a înfiinţa Mobius Capital Partners LLP. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: