Clasamentul celor mai mari economii ale lumii a fost modificat de pandemie. Cum arată topul acum

Clasamentul celor mai mari economii ale lumii a fost modificat de pandemie. Cum arată topul acum

Foto arhiva Adevărul

Pandemia de Covid-19 a reuşit să schimbe clasamentul celor mai mari economii din lume, după ce a trimis mai multe ţări în cele mai grave recesiuni economice din istoria recentă, arată o analiză a CNBC, potrivit Mediafax.

Statele Unite, China, Japonia şi Germania ocupă în continuare primele patru poziţii în clasamentul celor mai mari economii, însă India, care a devenit a cincea cea mai mare economie a lumii în anul 2019, a coborât pe locul şase, în spatele Regatului Unit, după izbucnirea pandemiei.
 
Potrivit analizei CNBC a datelor FMI, India nu va reuşi să recâştige locul pe care l-a pierdut în clasamentul economic global până în 2023.
 
Brazilia a schimbat şi ea poziţia pe care se afla în acest top. De pe a noua poziţie, a trecut pe locul 12 anul trecut, devenind astfel singurul stat care a ieşit din top 10 din cauza pandemiei. Ţara sud-americană va rămâne în afara celor mai mari zece economii ale lumii până cel puţin în 2026 - cea mai îndepărtată proiecţie FMI disponibilă.
 
Brazilia a raportat al treilea cel mai mare număr de cazuri Covid-19 şi al doilea cel mai mare număr de morţi la nivel global. Cu toate acestea, preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimizat ameninţarea virusului, a refuzat în repetate rânduri să impună o carantină naţională pentru a limitarea răspândirea coronavirusului. Astfel, economia s-a contractat cu 4,1% anul trecut şi se estimează că va creşte cu 3,7% în 2021, potrivit FMI.
 
Odată cu ieşirea Braziliei, Coreea de Sud a urcat pe locul 10, acolo unde va rămâne cel puţin până în 2026.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările