ING Bank schimbă regulile pentru amânarea ratelor

ING Bank schimbă regulile pentru amânarea ratelor

ING Bank schimbă regulile pentru amânarea ratelor, anunţând că a înlocuit facilităţile acordate clienţilor persoane fizice şi juridice.

„Revenim cu detalii privind modul în care clienţii ING Bank, persoane fizice şi juridice, pot solicita amânarea obligaţiilor de plată scadente reprezentând credit, dobânzi şi comisioane pentru o perioadă de 1-9 luni, precum şi normele de implementare, potrivit prevederilor OUG 37/2020”, a informat ING Bank. 
 
Astfel, schema de sprijin anunţată de ING Bank pentru clienţii săi în data de 17 martie va fi înlocuită de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2020, care prevalează şi care prevede condiţii mai favorabile clienţilor. 
 
Printre condiţiile instituite prin acest act normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienţi, posibilitatea de a amâna plata ratelor şi/ sau dobânzilor pe o perioadă aleasă de debitori de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi un proces simplificat de acceptare a noilor condiţii contractuale, fără întocmirea de acte adiţionale şi fără necesitatea deplasării la sediul băncii. 
 
„Clienţii noştri pot afla toate informaţiile referitoare la activitatea băncii, actualizate în timp real, precum măsurile de sprijin, normele de aplicare şi condiţiile de eligibilitate potrivit OUG 37/2020, recomandările băncii sau donaţiile care se pot face în Home’Bank pentru diminuarea efectelor COVID-19 la https://ing.ro/lp/informatii-utile-coronavirus”, a informat banca.
 
Pentru clienţii persoane fizice 
 
Clienţii care doresc să beneficieze de amânarea ratelor aferente creditului, fie că este vorba despre un credit de nevoi personale sau unul garantat cu ipotecă, trebuie să completeze formularul care se regăseşte pe site-ul ING AICI, până cel târziu pe data de 14 mai 2020 inclusiv. 
 
Pentru clienţii care au solicitat deja amânarea ratelor prin soluţia oferită de ING (de până la două luni), aceştia vor fi migraţi pe noua opţiune, conform OUG 37/2020, aceasta fiind mai favorabilă, cu o perioadă de până la 9 luni de amânare a obligaţiilor de plată, dar şi un proces de obţinere simplificat, fiind necesară doar notificarea clienţilor. De asemenea, ne dorim să asigurăm accesul unitar tuturor clienţilor la oferta prevăzută de cadrul legal, respectiv OUG 37/2020. 
 
Clienţii pot trimite solicitarea de amânare conţinând toate informaţiile din formular şi prin e-mail la contact@ing.ro, prin telefon la 031 406 2464 sau prin scrisoare pe adresa ING Bank, Str. Aviator Popişteanu nr. 54A, clădirea nr. 3, sector 1, Bucureşti. 
 
Clienţii ING Bank vor fi contactaţi în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii solicitării cu un răspuns. 
    
Pentru clienţii persoane juridice 
 
În contextul noilor reglementări legale, ING Bank va răspunde solicitărilor privind cererile de amânare la plată a creditelor, pentru fiecare caz în parte.
 
Clienţii pot solicita amânarea obligaţiilor de plată scadente reprezentând credit, dobânzi şi comisioane pentru o perioada de la 1 la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. În perioada de amânare la plată se va calcula dobândă, conform prevederilor contractelor de credit.
 
Aceasta va fi achitată după perioada de amânare la plată, prin capitalizarea dobânzii aferente perioadei de amânare, respectiv adăugarea dobânzii astfel acumulate la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare şi eşalonarea până la noua maturitate, prin recalcularea obligaţiilor de plată lunare. Perioada de creditare se va putea extinde cu perioada de amânare la plată.
 
Clienţii care doresc să apeleze la suspendarea plăţii ratelor la creditul/ creditele acordate de ING Bank în baza OUG 37/2020, pot descărca şi completa formularul care se regăseşte pe site-ul băncii AICI şi pot trimite solicitarea până la data de 14 mai 2020 Managerului de Relaţie, sau la adresa de e-mail AmanareRatePJ@ing.com, adresă dedicată pentru IMM-uri şi micro-întreprinderi. 
 
Clienţii care nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate conform Ordonanţei, pot contacta banca pentru găsirea unei soluţii optime de restructurare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: