Încă o bancă românească introduce plata cu telefonul

Încă o bancă românească introduce plata cu telefonul

Foto Adevărul

Una dintre celşe mai cunoscute bănci româneşti a lansat o aplicaţie Android prin care clienţii băncii pot plăti contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication - comunicare în câmp apropiat), direct cu telefonul la comercianţi.

CEC Pay, lansată miercuri de CEC Bank, funcţionează doar prin conectarea cardurilor Visa CEC Bank şi permite inclusiv transferuri rapide de bani atât către alţi utilizatori de CEC Pay, cât şi către carduri emise de alte bănci din România. Utilizatorul CEC Pay poate să îşi personalizeze experienţa de plată şi să îşi securizeze tranzacţiile, direct din aplicaţie, prin activarea opţiunii de autorizare tranzacţii în cazul unor plăţi cu o anumită valoare sau în cazul mai multor tranzacţii consecutive. 
 
„Tehnologia şi nevoile clienţilor noştri evoluează, de aceea plăţile mobile sunt una dintre priorităţile noastre şi am început cu CEC Pay întrucât peste 80% din portofoliul nostru de clienţi sunt utilizatori ai sistemului de operare Android. Urmează ca în prima parte a acestui an să lansăm şi o soluţie de plată similară pentru utilizatorii de sistem iOS.
 
Suntem foarte atenţi la tot ce se întâmplă la nivel de tehnologii noi şi soluţii inteligente de plată şi transfer bani. Banking-ul până la urmă trebuie să fie la fel de simplu şi accesibil ca orice altă experienţă online”, a spus  Bogdan Neacşu, Director General - Preşedinte CEC Bank.
   
Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii CEC Pay au de urmat trei pasi simpli: descarcă aplicaţia din Google Play Store, adăugă cardurile Visa, de debit sau de credit, de persoană fizică sau juridică, şi pot incepe cumpărăturile. 
 
Serviciul CEC Pay este gratuit, iar plăţile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane. Clienţii pot consulta ghidul de utilizare CEC Pay la adresa www.cec.ro
 
CEC Bank este banca românească cu cea mai lungă tradiţie. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018. 
 
CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească, care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (Tele CEC).
 
Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.
 
Mai multe detalii despre produsele şi serviciile oferite de CEC Bank pot fi obţinute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienţi la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: