Wizz Air a lansat o nouă cursă din România cu tarife de la 69 de lei şi cumpără 20 de aeronave

Wizz Air a lansat o nouă cursă din România cu tarife de la 69 de lei şi cumpără 20 de aeronave

Wizz Air a anunţat că a semnat un memorandum de înţelegere cu Airbus privind exercitarea unei părţi din opţiunile sale existente pentru achiziţionarea a 20 de aeronave Airbus A321XLR.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, din 17 iunie, operatorul a lansat o nouă rută din Suceava către Memmingen/Munchen Vest, prima conexiune cu tarife reduse spre Germania de pe aeroportul local.
 
Preţul biletelor începe de la 69 de lei, pe un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse. Noul serviciu va avea trei zboruri pe săptămână - în zilele de luni, miercuri şi vineri.
 
Comanda  de noi aeronave va fi livrată pe parcursul a trei ani, începând cu anul 2023. Varianta A321XLR va fi operată cu 239 de locuri, la fel ca şi A321neo, pentru a asigura o omogenitate cu flota existentă a Wizz Air. Aeronavele XLR pot fi, de asemenea, utilizate în reţeaua existentă a Wizz Air cu aceeaşi eficienţă. Finalizarea comenzii rămâne supusă aprobării de către acţionarii Wizz Air, după caz. 
 
„A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip şi reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-şi extinde şi mai mult reţeaua şi a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacţia pasagerilor noştri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate şi pe rute de 7-8 ore de zbor”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air. 
 
„Economia inerentă a aeronavelor Airbus A321XLR va lărgi avantajul nostru competitiv pentru stimularea cererii de călătorii aeriene în Europa Centrală şi de Est şi în afara acesteia, reducând în acelaşi timp amprenta ecologică. Avioanele din familia A320neo sunt aeronave care schimbă regulile jocului, îmbunăţind modelul de business low fare al companiei Wizz Air, dar şi consolidează poziţia de lider incontenstabil în Europa din punctul de vedere al costului.”
 
Anunţul de astăzi creşte numărul de comenzi ferme ale Wizz Air la 276 de aeronave Airbus iar livrările sunt programate până în 2026.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: