Noul modul software de planificare a muncii este parte integrantă din soluţia profesională de pontaj electronic al companiei Creasoft şi oferă posibilitatea de autoplanificare de către angajat, în limita unor restricţii configurabile de către departamentul HR.

Şi acum, dar şi în viitor, nu se va renunţa complet la munca de la sediul firmei, oamenii au nevoie să socializeze şi vor vrea să meargă la birou una, două, trei zile pe săptămână, iar restul săptămânii vor lucra în sistem Telemuncă. Office-urile care au rămas au trebuit rearanjate, pentru a respecta distanţarea. Din această cauză e nevoie de un planificator, la care să aibă acces angajaţii şi unde este posibil chiar să îşi autoprogrameze zilele în care aleg să muncească de la birou, sau să li se solicite asta de către angajator. Sunt departamente în care managerul poate avea nevoie zilnic de un număr minim de salariaţi la sediul firmei, caz în care solicită angajaţilor acest lucru. Acest software de planificare îi ajută să se organizeze mult mai eficient. Noul planificator electronic al programului de lucru permite şi decalarea lucrului în mai multe schimburi, pentru a se evita venirea sau plecarea de la muncă de către mai mult de 50 de persoane în acelaşi timp.

În multe cazuri, spaţiile de birouri restrânse de companii în perioada de pandemie sau recompartimentate astfel încât să permită distanţare reală, inclusiv prin micşorarea numărului de birouri şi scaune, nu mai dau posibilitatea să vină la birou toţi angajaţii. În acest caz, planificatorul este un instrument obligatoriu prin care să se limiteze numărul angajaţilor care pot veni la birou. Fără acest planificator ar fi haos şi am ajunge la situaţia hilară în care angajaţii care vin la birou nu ar avea unde să îşi desfăşoare activitatea, din lipsa de birouri fizice care sunt mai puţine decât numărul de angajaţi.

Planificatorul de muncă este integrat în soluţia de pontaj electronic CREASOFT şi totul costă doar 1,5 euro/lună/angajat. Detalii pe www.creasoft.ro

IMPORTANT:

Creasoft Time Management SRL este Unitate Autorizată Protejată (UAP) şi poţi implementa gratuit sistemul de Pontaj Electronic Creasoft împreuna cu modulul software de planificare a muncii pentru instituţia ta. Alege să transformi în investiţie Taxa pentru Persoane cu Handicap datorată statului.

Dacă ai mai mult 50 de salariaţi, este posibil, în mod obiectiv, să nu atingi numărul de salariaţi cu dizabilităţi, obligatoriu legal. În această situaţie vei datora statului o taxă care poate deveni împovărătoare. Transformă măcar o parte din acest cost într-un avantaj pentru instituţia ta.

Extras din legislaţie: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

LEGEA nr. 193 din 21 august 2020, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi a modificat definiţia unităţilor protejate şi a reintrodus în lege posibilitatea ca jumătate din valoarea vărsămintelor de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate să fie utilizată pentru achiziţii de bunuri şi servicii de la unităţi protejate.

Potrivit art. 78 alin. (3) lit. b) din Legea 448/2006 - persoanele juridice cu cel puţin 50 de angajaţi, dar care nu angajează persoane cu handicap, în proporţie de minimum 4% din numărul total de angajaţi, pot opta să plătească, lunar, către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de baza minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferenţa până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziţioneze, pe bază de parteneriat, produse şi/sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unităţi protejate autorizate.

Creasoft este producător român de soluţii electronice şi software de pontaj şi opţional control acces securizat şi este lider de piaţă din 2017. Compania este deţinută de antreprenorul Adrian Dinu, unul dintre foştii acţionari ai SAS Grup (companie care operează platforma de monitorizare alarma.ro).

În prezent, soluţia de pontaj Creasoft permite pontajul clasic cu carduri RFID sau amprentă, pontajul de pe telefonul mobil cu verificarea locului de desfăşurare a activităţii, dar şi monitorizarea activităţii de pe PC pentru angajaţii în regim de Telemuncă.

Peste 300 de companii cu peste 25.000 de angajaţi au ales soluţia de pontaj Creasoft.