Sibiul revine, pentru o săptămână, la epoca barocă

Sibiul revine, pentru o săptămână, la epoca barocă

Parada Barocă la Sibiu, aprilie 2012  FOTO Mediafax

Prin proiectul „Sibiu-Oraş Baroc”, în perioada 22 – 27 octombrie, are loc programul „Anotimp Baroc”. Fosta Capitală Culturală va fi gazda unui eveniment în cadrul căruia vor putea fi descoperite arta care a dat naştere celor mai frumoase catedrale din lume, costulmele din acea epocă şi paşii de menuet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţii de pictură neo-baroc, de costume, seminarii, proiecţii şi evenimente muzicalevor avea loc în această perioadă în cele trei spaţii: Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu, Liceului de Artă Sibiu şi Forumul Democrat German.

Organizat de Asociaţia Culturală Acapella şi finanţat de AFCN, programul educaţional “Anotimp baroc la Sibiu” a luat naştere din necesitatea educării localnicilor şi a turiştilor, pentru a recunoaşte şi aprecia corect valorile culturale baroce, care au adus celebritatea oraşelor-cetăţi transilvănene.

La final de săptămână, sîmbătă, 27 octombrie, de la ora 19.00,  Asociaţia Culturală Acapella va organiza şi un „Bal Baroc”, susţinut de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, în cadrul proiectului “O lume polifonică”.

Acesta se va desfăşura în Sala Oglinzilor a Forumului German şi timp de două ceasuri invitaţii vor fi introduşi în atmosfera epocii baroce prin mai multe momente muzicale şi de dans. Costumaţia artiştilor va fi de epocă iar invitaţii vor fi îndemnaţi să poarte şi ei măcar un accesoriu reprezentativ perioadei baroce. Accesul în cadrul balului se va face doar pe bază de invitaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările