S-a încheiat cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard“

S-a încheiat cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard“

Scenă din spectacolul „Don Quijote“, după Cervantes, în regia lui Mihai Mănuţiu. Foto: Cristina Gânj

În cadrul evenimentului, care a avut loc în perioada 11–18 octombrie, s-au jucat o serie de producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum şi patru spectacole marca Nottara. Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, s-a încheiat sâmbătă seară cu un concert susţinut de Marius Mihalache.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noul locatar“ de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa, producţie a Teatrului Nottara a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Secţiunii „Mici crize... (şi) electorale“. 
 
Juriul a fost format din criticii de teatru: Mircea Morariu, Roxana Croitoru, Crenguţa Manea şi Ion Parhon. Alături de aceştia s-a aflat Edit Kulcsár, teatrolog şi dramaturg la Teatrul Naţional din Budapesta.
 
O noutate la această ediţie a fost înfiinţarea unui juriu de public, care a desemnat Premiul pentru cel mai popular spectacol din Secţiunea „Bulevardul comediei“: „Don Quijote“, după Cervantes, în regia lui Mihai Mănuţiu, o producţie a Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Muzica a fost compusă de Ada Milea, iar coregrafia a fost semnată de Vava Ştefănescu. 
 
 Ada Navrot a urcat pentru a doua oară pe scenă, în calitate de câştigătoare a Premiului pentru cea mai îndrăgită actriţă a acestei ediţii. Doina Papp, coordonatoarea Secţiunii „Colocvii“ a fost prezentă şi din partea Asociaţiei culturale Master Class şi i-a oferit premiul Silvia Dumitrescu-Timică, dedicat tinerelor talente, actriţei Nicoleta Lefter pentru rolul Sarmisegetuza din spectacolul „Titanic Vals“ de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Odeon. 
   Gabriel Răuţă, Ion Grosu şi Francisco Alfonsin, în spectacolul „Noul locatar“.  Foto: Mihaela Marin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările