Emil Boroghină reprezintă România la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“ de la Gdansk

Emil Boroghină reprezintă România la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“ de la Gdansk

Emil Boroghină a fost directorul Teatrului Naţional din Craiova şi, sub patronajul lui, teatrul a câştigat peste 100 de premii naţionale şi 12 premii internaţionale FOTO superlative.revistavip.net

Spectacolul românesc „Recitându-l pe Shakespeare. Lumea întreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori“, în regia şi interpretarea lui Emil Boroghină, va fi jucat la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“ de la Gdańsk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monodrama  „Recitându-l pe Shakespeare“ îl are ca protagonist pe Emil Boroghină, director fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare, Preşedintele Fundaţiei Shakespeare şi vice-preşedinte al Reţelei Europene a Festivalurilor Shakespeare.

 Reprezentaţiile vor avea loc în zilele de 4 şi 5 august pe scena Teatrului Wybrzeże din Gdańsk, ambele fiind urmate de discuţii între realizatorii români şi public. Anul acesta festivalul se află la cea de-a şaptea ediţie şi prezintă spectacole din Georgia, Germania, Croaţia, România şi Polonia.

Tot în cadrul festivalului, în perioada 1-4 august la Primăria Veche din Gdańsk, va avea loc Conferinţa internaţională „Limbajele puterii/Limbajele artei“

Tema conferinţei este reprezentată de punerea în scenă, în anul 1992, a piesei „Titus Andronicus“ de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Piesa, apărută la doi ani de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, a fost receptată nu numai ca un comentariu politic, o analiză profundă a răului, ci şi ca o parabolă atemporală. Scopul acestei conferinţe este acela de a analiza modul în care tinerii regizori vorbesc despre lume prin intermediul aceleiaşi opere a lui Shakespeare, „Titus Andronicus“. România va fi reprezentată la conferinţă de istoricul Marius Stan, care va susţine un referat intitulat „Post-communist Romania and Its Rocky Road to Transition“.

Emil Boroghină este directorul Festivalului Internaţional „Shakespeare“, pentru care a primit în 2007 Premiul de Excelenţă UNITER. A mai fost onorat cu premiul Academiei Române, premiul pentru cel mai bun manager de teatru acordat de British Council şi premiul „Omul anului 1995“, acordat de American Biographical Institute. Este cetăţean de Onoare al oraşelor Craiova şi Corabia şi decorat cu Ordinul Naţional „Serviciu Credincios“ în grad de Cavaler

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările