Lenjeria intimă a soţiei lui Hitler, vândută la licitaţie. Ce sumă a plătit cumpărătorul

Lenjeria
intimă a soţiei lui Hitler, vândută la licitaţie. Ce sumă a plătit cumpărătorul

Lenjeria de mătase a soţiei lui Hitler FOTO Humbert and Ellis

Lenjeria de mătase a Evei Braun, brodată cu iniţialele acesteia, a fost vândută la o licitaţie organizată de „Humbert and Ellis“, în oraşul englez Towcester, pentru suma de 4.188 de euro, scrie bbc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acelaşi cumpărător, un anonim care a licitat prin intermediul telefonului, s-a ales şi cu rochia de noapte din dantelă albă a Evei Braun, pentru care a plătit peste 2.900 de euro. 

Obiectele făceau parte dintr-o colecţie privată din cel de-Al Doilea Război Mondial, organizatorii precizând că există „un interes peren“ în special pentru lucruri din timpul regimului nazist, mai scrie bbc. 

 

Eva Braun, Hitler şi câinii

În cadrul aceleiaşi licitaţii a mai fost vândută şi o brăţară care i-a aparţinut soţiei lui Hermann Göring, al doilea în ierarhiva partidului socialist german. Brăţara placată cu aur a fost vândută pentru 2.095 de euro şi are în centru un medalion pe care este imprimată svastica, în interiorul căruia se află un portret de-al lui Hitler. 

(Foto: Humbert and Ellis)

Deşi nu este ilegal să vinzi obiecte care au aparţinut naziştilor în Marea Britanie, totuşi, mulţi se întreabă dacă nu este de prost gust. Mai mulţi membri ai parlamentului britanic au solicitat interzicea vânzării unor astfel de bunuri, iar anul trecut, Facebook a fost îndemnat să blocheze vânzările unor astfel de obiecte, pe „marketplace“. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: