Ce nu ştiai despre adevăratul Robin Hood. A fost un justiţiar sau doar un tâlhar la drumul mare?

Ce nu ştiai despre adevăratul Robin Hood. A fost un justiţiar sau doar un tâlhar la drumul mare?

Personajul Rohin Hood a fost inspirat de un haiduc FOTO Shutterstock

Cu toţii am auzit despre Robin Hood, dar oare câte dintre poveştile care-l au ca erou se bazează pe fapte reale? Cum era, de fapt, în realitate, omul care fura de la cei bogaţi pentru a da celor săraci?

Ştiri pe aceeaşi temă

Legendele care îl au ca personaj principal pe Robin Hood nu sunt relatări factuale ale evenimentelor petrecute sau ale vieţii unei persoane care a trăit cu adevărat. Cu toate acestea, la fel ca poveştile regelui Arthur, dezvăluie aspecte esenţiale ale istoriei medievale. Istoricii studiază legendele pentru a înţelege mai bine cum era viaţa în epoca medievală şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.

Cu toate că Robin Hood era un bărbat căruia îi plăcea să provoace lupte şi să ucidă mulţi oameni, legenda îl înfăţişează ca pe un erou pozitiv. În poveştile despre el vedem un haiduc curajos care a trăit la marginea societăţii şi a comis crime pentru a promova bunăstarea oamenilor săraci.

Citeşte aici povestea haiduclui care a insprat legenda lui Robin Hood şi află partea întunecată a poveştii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările