Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Palatul cantacuzino

Construit în 1911 de prinţul Grigore Gheorghe Cantacuzino, zis şi „Nababul“ datorită averii sale fabuloase, Castelul Cantacuzino din Buşteni era o ilustrare cât se poate de veridică a statutului nobiliar al proprietarului său. Descins din vechea familie boierească Cantacuzino, prinţul fusese pe rând ministru al Justiţiei, al Finanţelor şi al Lucrărilor Publice, înainte de a deveni, în 1899, preşedintele Partidului Conservato

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhitectura Palatului din Buşteni era fidelă stilului neobrâncovenesc. Suprafaţa cât se poate de generoasă a edificiului măsura 3.148 de mp doar la parterul primului corp al clădirii, bordat de o grădină imensă cu fântâni arteziene şi cascade ce se integrau perfect în peisajul montan al zonei. Perioada comunistă a şters o parte din strălucirea palatului, acesta fiind transformat într-un sanatoriu TBC administrat de Ministerul de Interne. După 1989, construcţia a fost revendicată de moştenitorii prinţului Cantacuzino şi vândută, în 2004, unui grup de investitori care au restaurat clădirea în scopul reintegrării sale în circuitul turistic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: