„Noaptea albă a filmului românesc” se vede la Adevărul Live

„Noaptea albă a filmului românesc” se vede la Adevărul Live 

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului „Noaptea Albă a Filmului Românesc” va avea loc pe 18 septembrie, în opt locuri din Bucureşti. Cinefilii insomniaci pot urmări, pe parcursul nopţii, 38 de producţii româneşti de succes, iar despre acestea vine la Adevărul Live, de la ora 14.00, project managerul evenimentului, Ramona Şărbu.

Iubitorii şi susţinătorii cinematografiei autohtone se vor bucura pe 18 septembrie 2015 de cea de-a şasea ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, unde sunt aşteptaţi la un program cu totul special, compus din 38 de titluri, scurt şi lung metraje, ficţiune şi documentare, proiectate în 8 locaţii din Capitală: Cinema Studio, CinemaPro, Cinema Elvire Popesco, Sala Arcub, Muzeul naţional al Ţăranului Român, Dianei 4, J'ai Bistro.
 
Secţiunea Panoramă 2014 aduce pe marile ecrane filme apreciate de publicul român, dar şi de criticii de specialitate. Film recompensat cu cinci Premii Gopo, Q.E.D. (r. Andrei Gruzsniczki) prezintă România anului 1984, unde decizia unui matematician de a publica o lucrare într-o revistă a unei universităţi americane, fără să ceară permisiunea autorităţilor comuniste, va declanşa un lanţ de evenimente care va schimba vieţile celor din jurul său. 
 
Nominalizat la Premiile Gopo la secţiunea Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Iulia Ciochină, filmul omnibus Love Bus – cinci poveşti de dragoste din Bucureşti (r. Roxana Andrei, Mihai Mincan, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu, Florin Babei), aduce în prim-plan 5 poveşti de dragoste ce se petrec în câte un cartier al Bucureştiului. 
 
Poarta Albă (r. Nicolae Margineanu), nominalizat la şase categorii la Premiile Gopo 2015, este un film inspirat din fapte reale, ce descrie ororile din timpul construirii Canalului Dunăre-Marea Neagră. 
 
Celebrat anul acesta la TIFF, Mircea Daneliuc revine în 18 septembrie pe marile ecrane, cu o scurtă retrospectivă la maratonul filmelor româneşti. 
 
Despre noutăţile acestei ediţii a povestit, în studioul Adevărul Live, project managerul evenimentului, Ramona Şărbu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: