Adevărul Live. Dirijorul Cristian Lupeş şi pianista Angelica Postu, despre „Planetele“ din Piaţa „George Enescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cortul Adevărul din Piaţa Festivalului FOTO: David Muntean
Cortul Adevărul din Piaţa Festivalului FOTO: David Muntean

Adevărul Live reia transmisiunile în direct din Piaţa George Enescu din Capitală! Invitaţi la prima emisiune în cortul Adevărul Live din „Piaţa Festivalului“ sunt dirijorul Cristian Lupeş şi pianista Angelica Postu, doi dintre autorii unuia dintre cele mai frumoase momente în aer liber din Festival.

 Cristian Lupeş s-a născut în martie 1976, dirijorul Cristian Lupeş îşi începe studiile la Univestitatea din Cluj, mai apoi, în 1998 să obţină licenţa în fizică şi chimie la Universitatea Bucureşti, anul următor devine student al UNMB Facultatea  de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală, secţia de studii teoretice, din 2001 devine student al secţiei dirijat.

Cristian Lupeş se perfecţionează ca dirijor la Universität fur Musik und Darstelle Kunst Wien (Universitatea de Muzică din Viena) în anii 2004 şi 2005. În timpul studiilor, s-a perfecţionat colaborând privat cu dirijorii Horia Andreescu şi Cristian Mandeal, Alexander Myrat, Seiji Ozawa. În anul 2012 devine doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Dirijează orchestre atât din ţară (Iaşi, Bacău, Timişoara, Orchestra Radio din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Craiova, Piteşti, Rm. Vâlcea, Galaţi,  Bucureşti, Botoşani), cât şi din străinătate (orchestrele filarmonice din Berna-Elveţia, Bamberg-Germania, Skopje – Macedonia, Grosseto – Italia)

Angelica Postu a absolvit cursurile Universităţii de Muzică Bucureşti, secţia pian (clasa prof. Delia Pavlovici şi Prof.Dana Borşan), dar şi ale Universităţii “Titu Maiorescu”, Facultatea Psihologie, pe care le încheie în 2011. A fructificat şi o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin în anul universitar 2008-2009 (la clasa prof. Sorin Enăchescu) .

În vara anului 2014 a încheiat studiile de Master la Conservatorul Roial din Bruxelles, la clasa renumitului pianist şi profesor.Daniel Blumenthal. În prezent urmează cursurile postuniversitare ale Universităţii de Arte din Berlin.

A participat la mai multe cursuri internaţionale de specializare interpretativă lucrând cu Prof. Kevin Kenner (Anglia), Prof. Roberto Russo (Italia), Prof. Einar Steen Nokleberg (Norvegia) Prof. Daniel Goţi (România) şi Prof. Christian Beldi(Germania). Premiile naţionale şi internaţionale obţinute mai ales între 2003 si 2009 vorbesc de o interpretă de o certă valoare din cea mai tânară generaţie de pianişti români.

Pianista Angelica Postu susţine cu sala plină,oferind publicului concerte şi recitaluri solistice de o deosebită valoare interpretativă pe scene din capitală – Ateneul Roman, Muzeul Naţional “George Enescu”, Palatul Şuţu, precum şi pe diverse scene ale unor oraşe cu o intensă activitate muzicală- Braşov, Sibiu, Cluj,Craiova, Râmnicu-Vâlcea,Târgovişte, Piteşti.

În afara ţării evoluează, bucurându-se de succes, în mai multe rânduri în Germania,Olanda,Belgia. În 2010, celebrând Anul Chopin, Angelica Postu susţine o serie de concerte în Polonia la Centrele Europene Culturale din Varşovia şi Cracovia, încheiând cu un recital in casa natală a a lui Frederic Chopin din  Zelazowa Wola .

În 2012 pianista concertează în Bucuresti într-un cadru privat, la inaugurarea pianului Bösendorfer Artist Series. Din toamna anului 2013 şi până în prezent, artista colaborează cu violoncelistul de origine română Valentin Răduţiu, susţinând alături de el concerte în Franţa, Germania şi Belgia. (sursa: www.festivalenescu.ro)

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite