La finalul festivalului Kinodiseea, copiii bucureşteni îşi doresc noi animale de companie – girafe, pui de corb, tigri albaştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
8.500 de spectatori au venit la proiecţii, în cele şase zile de festival
8.500 de spectatori au venit la proiecţii, în cele şase zile de festival

„Tigrul albastru“ a fost desemnat drept Cel Mai Bun Film, iar „Zarafa“ a câştigat Premiul Publicului. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, KINOdiseea, s-a încheiat după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din India până în Islanda.

Un număr record de peste 8500 de spectatori au umplut sălile de cinema la fiecare proiecţie - copii, tineri, părinţi şi bunici s-au amuzat, s-au emoţionat, au trăit poveştile filmelor şi au interacţionat cu invitaţii.

Micii cinefili au avut ocazia să aleagă şi cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca în fiecare an, din copii. Juriul a desemnat Tigrul albastru (producţie cehească în regia lui Petr Oukropec) ca fiind Cel mai Bun Film. Trofeul Kinodiseea a fost înmânat regizorului şi celor doi copii protagonişti, Linda Votrubova şi Jakob Wunsch, care s-au aflat la Bucureşti, cu prilejul festivalului.

Premiul Publicului a fost acordat filmului Zarafa, o co-producţie Franţa-Belgia, în regia lui Remi Bezancon şi a lui Jean-Christophe Lie. Zarafa va fi distribuit în cinematografele din România, la începutul anului viitor, de Metropolis Film.

”Reacţiile micilor spectatori din sală, curiozitatea lor, impresiile la ieşirea din cinema ne-au convins, ca în fiecare an, că este nevoie de acest Festival. Mi-aş dori să reuşim să convingem din ce în ce mai mulţi oameni, că educaţia audiovizuală a copilului, în România, este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate.”, spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Festivalul KINOdiseea, aflat la cea de-a patra editie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu din Bucureşti şi a adus spectatorilor cele mai bune 8 filme pentru copii ale anului 2012, dar şi o retrospectivă Disney, cu ocazia căreia cei mici, dar şi cei mari s-au reîntâlnit cu personajele preferate. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, efecte speciale (ţinut chiar de un specialist de la Hollywood), scenografie, montaj, machiaj de film şi costume, susţinute de profesionşti din domeniu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite