Filmul „Roxanne”, de Valentin Hotea, selecţionat la Festivalul de la Locarno

Filmul „Roxanne”, de Valentin Hotea, selecţionat
la Festivalul de la Locarno

Şerban Pavlu, în rolul personajului principal al filmului, Tavi Ionescu

Debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea a fost selectat în secţiunea competiţională “Cineasti del presente” a Festivalului de Film de la Locarno (7-17 august), unde va fi proiectat, în premieră internaţională, pe 16 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

La premiera de la Locarno, vor fi prezenţi regizorul Valentin Hotea, producătorul Ada Solomon şi actorii Diana Dumbravă, Şerban Pavlu şi Anghel Damian.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare - “D'ale Bucureştilor” şi “Lucy Castle-Hotea”.

După premiera mondială de la Locarno, pe 17 august, “Roxanne” va fi proiectat pentru prima dată în România. la închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării. Lungmetrajul va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: