Un angajat, vinovat de incendiul de la groapa de gunoi a Galațiului. Încă mai sunt focare de fum

0
Publicat:

După mai bine de săptămână de la producerea incendiului la groapa de gunoi a Galațiului încă mai sunt focare de fum, iar zona este supravegheată de angajații societății de salubrizare.

Încă mai sunt focare de fum la groapa de gunoi FOTO: Captura video
Încă mai sunt focare de fum la groapa de gunoi FOTO: Captura video

Sunt în desfășurare mai multe anchete pentru a stabili dacă neglijența unui angajat a provocat incendiul.

Un incendiu de proporții a izbucnit marți, 7 mai 2024, la groapa de gunoi a orașului Galațiului, din zona Tirighina. Incendiul s-a manifestat violent timp de trei zile, iar pompierii au făcut nopți albe și au supravegheat zona în permanență.

Autoritățile au emis mesaj Ro-alert, iar oamenii au fost anunțați că sunt mari degajări de fum gros și au fost sfătuiți să închidă geamurile. Operațiunea de stingere s-a desfășurat cu greutate, din cauza vântului puternic.

În ciuda fumului gros și a mirosului de cauciuc ars, reprezentanții instituțiilor de mediu din Galați le-au transmis oamenilor să stea liniștiți, deoarece nu s-au înregistrat depășiri ale indicatorului-dioxid de sulf. 

Deși a trecut mai bine de săptămână de la declanșarea incendiului de la groapa de gunoi a municipiului Galați, încă mai sunt muncitori ai firmei de salubritate care sting focarele de fum, acolo unde apar.

ISU: „Cel mai probabil, unul dintre angajați a făcut un foc nesupravegheat în spațiu deschis“

Reprezentanții ISI Galați susțin că focul nu s-a autoaprins. Cel mai probabil, neglijența unui angajat al societății locale de salubritate a dus la declanșarea incendiului.

„După trei zile în care pompierii au asigurat stingerea incendiului și supravegherea zonei, cauza probabilă de incendiu a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. Mai exact, focul a fost lăsat nesupravegheat în spații deschise. Cel mai probabil, unul dintre angajați a făcut un foc nesupravegheat în spațiu deschis, care s-a extins pe seama condițiilor meteorologice la gunoiul de pe amplasamentul de la Tirighina”, a declarat cpt. Dan Ionașcu, ISU Galați.

Verificări face și conducerea societății de salubrizare, care a anunțat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili dacă vinovat pentru producerea incendiului este un angajat.

„Încă intervenim, sunt focare de fum și acționăm punctual pentru stingerea lor. Așteptăm și organele abilitate să facă cercetări. S-a deschis un dosar penal. Deocamdată încă facem anchetă. Sunt luate probele de la camerele video și sunt analizate”, a precizat Bogdan Topală, șef secție societate de salubritate.

Pompierii au intervenit câteva zile pentru stingerea incendiului FOTO: ISU Galați
Pompierii au intervenit câteva zile pentru stingerea incendiului FOTO: ISU Galați

Potrivit sursei citate, regulamentul de ordine interioară prevede în astfel de situații, sancțiuni care pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Poliția a deschis un dosar penal

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

„Au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă. Iar cercetările sunt continuate în rem, sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria Galaţi”, a declarat agent şef principal Ciprian Stoica, de la IPJ Galaţi.

De asemenea, o anchetă în acest caz face și Garda de Mediu Galați. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite