
Nebunie pe drumuri şi pe pârtiile închise din Vâlcea: „Se putea schia mai bine decât la Sinaia” FOTO VIDEO
Nici nu a început bine noul an că românii au luat cu asalt zonele montane, chiar şi pe cele cu pârtii închise, ori fără zăpadă.
Nici nu a început bine noul an că românii au luat cu asalt zonele montane, chiar şi pe cele cu pârtii închise, ori fără zăpadă.
Sărbătorile de iarnă i-au scos din case pe românii din toată ţara, o mare parte dintre ei îndreptându-se, în pofida pandemiei, spre pârtii. Mii de turişti au luat cu asalt, de câteva zile, zona montană a judeţului Vâlcea.
Funcţionarea Transalpina Ski Resort (SRT), cel mai spectaculos şi printre cele mai moderne domenii schiabile din România, este din nou în pericol în cel de-al nouălea sezon.
Doi tineri care au plecat în acest weekend în zona Vidra din Munţii Lotrului - Vâlcea, au avut nevoie de ajutorul jandarmilor ca să se poată întoarce acasă.
După modelul marilor oraşe, tineri inimoşi din alte zone ale ţării le-au urmat exemplul în a-i ajuta în mod special pe bătrânii care au nevoie de sprijin în plină pandemie de coronavirus.
Pârtiile de la Ski Resort Transalpina, din staţiunea Vidra, judeţul Vâlcea, au fost luate cu asalt de mii de iubitori ai sporturilor zăpezii. Doar că în această săptămână s-a luat o decizie în premieră în privinţa lor.
După deschiderea domeniului schiabil, Ski Resort Transalpina din staţiunea Vidra, judeţul Vâlcea, a început să fie asaltat de mii de turişti din toate colţurile ţării.
Vineri, 31 ianuarie, s-au deschis în sfârşit în acest sezon de iarnă pârtiile de schi de la Vidra - Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea.
Copila în vârstă de 13 ani care a dispărut, duminică, 5 ianuarie 2019, de la domiciliu a fost găsită, însă refuză să se întoarcă acasă.
Deşi este un judeţ privilegiat, ţinând cont că deţine două domenii schiabile de o parte şi de alta a munţilor, Vâlcea nu va beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de niciunul dintre acestea.
Marele scriitor Mihail Sadoveanu a fost îndrăgostit nebuneşte de munţii Vâlcii. În perioada interbelică a făcut nenumărate vizite în Voineasa, iar amintirile de aici se regăsesc în multe dintre scrierile sale.
Transalpina Ski Resort, cel mai ambiţios proiect turistic al judeţului Vâlcea, se află în pericol dn cauza lipsei de viziune şi competenţă a unicului beneficiar - administraţia comunei - staţiune Voineasa.
Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii vâlceni după ce a pătruns cu forţa într-o locuinţă şi a bătut crunt o femeie în vârstă. Ulterior, judecătorii au aprobat propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Un bărbat din judeţul Vâlcea părinte şi-a lăsat fiul de 12 ani să conducă o maşină plină cu oameni pe un drum public, care leagă staţiunile Vidra de Voineasa.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat deblocarea ultimei tranşe a investiţiei „Dezvoltarea structurii de agrement” a Domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, din judeţul Vâlcea. Astfel, după 10 ani de la începerea proiectului, au mai fost alocaţi un milion de lei, investiţia totală depăşind 100 de milioane de lei. Cu toate acestea, infrastructura este foarte slab dezvoltată.
Începuturile industriale pe Valea Lotrului din judeţul Vâlcea sunt strâns legate de goana după aur. Dincolo de legendele care s-au ţesut de-a lungul timpului, legate în mare parte de această îndeletnicire şi care încă mai suscită interesul şi imaginaţia multora, rămân faptele.
După patru ani de judecată, un fost şef de poliţie, actualmente pensionar, a fost condamnat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, după ce două colege l-au acuzat de hărţuire sexuală.
Preşedintele Klaus Iohannis s-a bucurat sâmbătă, de piesaje unice oferite de pârtiile de schi din Munţii Parâng - Masivul Latoriţei, unde există un domeniu schiabil care ar putea deveni cel mai mare din ţară. Transalpina Ski Resort, dintre Vidra şi Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea, este la 1850 m altitudine.
După ce săptămâna trecută iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă, prezenţi pe pârtiile de la Vidra - Voineasa, au avut parte de un eveniment deosebit, „The Good Vibe season opening 2019”, la finele acestei săptămâni vor avea o nouă surpriză. World Snow Day este un eveniment internaţional, lansat în ianuarie 2007, la iniţiativa Federaţia Internaţională de Ski.
Alexandra Lopotaru (28 de ani) s-a decis în urmă cu un an să-şi facă un blog în care să povestească experienţele de tânără mămică. Dacă, iniţial, blogul a reprezentat şi loc de tratament pentru un început de depresii postpartum, în timp s-a transformat în ceva mai profund.
Iarna a pus stăpânire pe Vâlcea şi implicit pe drumurile naţionale care tranzitează acest judeţ. Azi - noapte, pompierii au fost nevoiţi să intervină pe DN 7 A Brezoi - Voineasa şi la Voineasa, iar în această dimineaţă pe DN 64 Râmnicu Vâlcea - Băile Olăneşti, pentru înlăturarea copacilor şi stâlpilor căzuţi pe şosele. Şi pe DN 7 / E 81, Valea Oltului, la Câineni, luni la orele amiezii au căzut arbori pe carosabil.
Weekend-ul trecut, în urma a două operaţiuni rutiere ale Poliţiei Voineasa – Vâlcea, în zona Transalpina, au fost prinşi, cu focuri de armă, şoferi fără permise care n-au oprit la semnalul agenţilor. Doi conducători auto, din Hunedoara şi Vâlcea, s-au ales cu dosare penale. Povestea capturării acestora este halucinantă, iar pe alocuri - comică.
Ultimele zile au fost deosebit de agitate pentru agenţii de circulaţie din Voineasa - Vâlcea, care au trăit pe pielea lor scene pe care le-au văzut numai în filme. Doi şoferi, în zone destul de apropiate, unul pe Transalpina, altul pe drumul care duce spre ea, au fost somaţi cu focuri de armă ca să oprească şi urmăriţi ca-n peliculele de acţiune, pentru a se constata că de fapt conduc fără să deţină permise de conducere.
Un şofer din Caracal - Olt care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului într-o pantă pe DN 7 A, în Voineasa - Vâlcea, şi a intrat într-un parapet metalic de pe marginea şoselei. Cinci victime, dintre care doi copii, au fost transportaţi la spitalele din Brezoi şi Râmnicu Vâlcea.
Cum anul acesta primăvara a venit mai devreme, sezonul de schi s-a încheiat pe multe pârtii din ţară, precum Transalpina Ski Resort, din Voineasa - Vâlcea, dintre Vidra şi Obârşia Lotrului. Vă arătăm imagini fabuloase surprinse de dronă la închiderea sezonului, dar şi de obiectivele camerelor, în scurta perioadă în care pârtia a fost deschisă.
Un apel la o acţiune de ecologizare a unei staţiuni montane, din judeţul Vâlcea, a reuşit să adune peste 60 de oameni dornici să se bucure de o Voineasă mai curată. S-au strâns 5 tone de gunoaie, într-o singură zi. Acţiunea a fost gândită de o bucureşteancă, originară de pe Valea Lotrului, care, cu ajutorul blogului personal, a reuşit să pună în aplicare o iniţiativă pe care autorităţile nu sunt capabile de multe ori s-o implementeze.
Lacul de acumulare situat la cea mai are altitudine din România se află în judeţul Vâlcea, într-un peisaj ce-ţi taie răsuflarea. Vidra este, de asemenea, cel mai mare lac din cadrul amenajării hidroenergetice Lotru – Ciunget, iar barajul său este unicat - fiind sigura construcţie hidrografică de acest gen formată din anrocamente – pietre, lemn, lut, nu din beton.
Potrivit legendelor zonei, Valea Lotrului sau Valea Lotrilor a fost în vechime locul unde se adăposteau cetele de haiduci după „jafurile la drum mare” pe care le comiteau în trecătoarea din aval, la vărsarea Lotrului în râul Olt. O filmare cu drona arată zonele unde pe vremuri se ascundeau tâlharii.
„Harta aurului“ din Carpaţi nu se opreşte doar la Munţii Apuseni ori la comorile dacilor şi minele romane. Există o serie de alte locuri, mai mult sau mai puţin cunoscute, asupra cărora s-a aşternut tăcerea. În această situaţie sunt cele din judeţul Vâlcea, de pe râul Lotru, sus la obârşia lui, „acolo unde se întâlnesc Munţii Lotriţei cu cei ai Parângului”, între Voineasa şi Vidra. Sunt locuri care abundă în poveşti despre tezaure fabuloase.
Zeci de proprietari de pensiuni de pe Transalpina au pichetat astăzi, 5 ianuarie, Primăria Voineasa, din judeţul Vâlcea, după o mobilizare pe Facebook. Administratorii susţin că vor da faliment dacă pârtia de schi din zonă nu se va deschide în această iarnă.