FOTO Preşedintele Klaus Iohannis, la schi în Munţii Parâng. Şeful statului s-a pozat cu turiştii pe domeniul Transalpina Ski Resort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful statului, Klaus Iohannis la schi pe Transalpina Ski Resort, în Vâlcea; Foto: Digi 24
Şeful statului, Klaus Iohannis la schi pe Transalpina Ski Resort, în Vâlcea; Foto: Digi 24

Preşedintele Klaus Iohannis s-a bucurat sâmbătă, de piesaje unice oferite de pârtiile de schi din Munţii Parâng - Masivul Latoriţei, unde există un domeniu schiabil care ar putea deveni cel mai mare din ţară. Transalpina Ski Resort, dintre Vidra şi Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea, este la 1850 m altitudine.

GALERIE FOTO

Şeful statului s-a fotografiat, sâmbătă, cu turiştii veniţi pe pârtiile de pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort de la Voineasa - Vidra, din judeţul Vâlcea. 

Obişnuit al sporturilor de iarnă şi mare iubitor al muntelui, preşedintele a profitat de vremea bună pentru a vedea ce au pârtiile din Vidra atât de special. Starea acestora este foarte bună, iar zăpadă este din belşug. 

Masivul Latoriţei - Parâng se află în extremitatea nord - vestică a judeţului Vâlcea, aproape de limita cu Gorj, Hunedoara, Sibiu şi Alba. Domeniul schiabil este alcătuit din şase pârtii. Altitudinea minimă este de 1350 metri şi ajunge până la 1850 de metri, unde se află, deocamdată, limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă cel mai mare potenţial pentru schi din România, unde s-ar putea construi până la 80 kilometri de pârtii.

„A nins azi-noapte, ninge şi acum! Sunt vreo 20 de cm de zăpadă proaspătă! E greu când ninge mult, la prima oră trebuie curăţată zăpada de pe peroane, dar ne mobilizăm cu toţii şi facem cu drag gimnastica de dimineaţă! Sus la 1800 e senin, fără vânt! Se iţeşte soarele şi ne dă speranţa unei zile bune. Drumul se prezintă în aceleaşi condiţii de iarnă! E curăţat constant, dar recomandarea noastră este să aveţi lanţuri şi anvelope de iarnă!”, anunţau administratorii domeniului înaintea week-endului.

Domeniul Schiabil din Munţii Parâng, din zona lacului Vidra, a fost inaugurat în anul 2012. Din 2014, domeniul a fost omologat de Federaţia Internaţională de Schi (FIS). Zăpada se menţine aici în jur de 6 luni pe an, fiindcă vârfurile muntoase ajung şi la 2.000 de metri altitudine, iar pârtiile sunt orientate spre nord.

Pârtiile sunt echipate cu tunuri pentru zăpadă artificială, două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaun. Există instructori de ski şi snowboard, dar şi apres-ski la cota 1850. Cele mai mari probleme sunt legate de furnizarea energiei electrice şi de faptul că cea mai apropiată facilitate de cazare este la 5 kilometri, iar o ofertă mai variată se află abia în staţiunea Voineasa, la 30 km depărtare. 

Accesul spre pârtii se poate face pe ruta Râmnicu Vâlcea – Brezoi (DN 7 / E 81), iar apoi stânga spre Voineasa pe DN 7A: Brezoi - Voineasa - Vidra – Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort. Distanţa de 107 km poate fi parcursă în mai bine de o oră şi jumătate. Se poate ajunge şi dinspre Sibiu, tot pe DN 7 / E 81, distanţa fiind de aproximativ 140 km care pot fi străbătuţi în 2 ore. Mai există o cale de acces, cea mai scurtă, dinspre Petroşani, pe DN 7A, este vorba de 36,6 km care pot fi străbătuţi în aproximativ 45 de minute. S-ar putea ajunge la domeniul schiabil şi dinspre Sebeş, pe DN 67 C, dacă drumarii ar deszăpezi drumul. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite