Scene ca-n filme, pe Transalpina. Cum au fost opriţi doi şoferi fugari, fără permise, cu zeci de focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele zile au fost deosebit de agitate pentru agenţii de circulaţie din Voineasa - Vâlcea, care au trăit pe pielea lor scene pe care le-au văzut numai în filme. Doi şoferi, în zone destul de apropiate, unul pe Transalpina, altul pe drumul care duce spre ea, au fost somaţi cu focuri de armă ca să oprească şi urmăriţi ca-n peliculele de acţiune, pentru a se constata că de fapt conduc fără să deţină permise de conducere.

Doi conducători auto au fost descoperiţi că s-au urcat la volan deşi nu deţineau permise de conducere, pe un drum naţional de munte, DN 7 A, care face legătura judeţului Vâlcea cu cea mai înaltă şi mai frumoasă şosea din România, Transalpina. 

Numai că înainte de a putea fi încătuşaţi, bărbaţii, unul din judeţul Vâlcea, altul din Hunedoara, au fost urmăriţi de poliţişti şi somaţi cu focuri de armă. 

A oprit maşina brusc şi a fugit prin pădure, pe munte

Unul dintre cei care s-au ales cu dosar penal, după ce a încercat să scape de poliţişti, are 37 de ani şi este din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara. La finele săptămânii trecute, se îndrepta spre casă, pe Transalpina, când a văzut un filtru al Poliţiei Circulaţiei. 

A tras brusc spre dreapta, a oprit şi a fugit în pădure. Mai bine de 300 de metri l-au urmărit poliţiştii din Voineasa pe munte, pe un teren accidentat. Şi poate ar fi scăpat, dacă nu s-ar fi folosit armamentul din dotare pentru foc de armă în plan vertical. 

De teamă să nu fie rănit, fugarul s-a oprit şi a fost imobilizat. Acum este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Beat criţă, a ignorat focurile de armă şi a fost oprit după ce un poliţist i-a sărit în maşină

La câţiva kilometri depărtare şi la câteva ore de la captura de pe Transalpina, după miezul nopţii, poliţiştii din Voineasa au încercat să oprească o autoutilitară în dreptul monumentului din comuna Malaia. Iniţial, şoferul s-a prefăcut că opreşte, dar apoi a accelerat.

Localnicii s-au trezit speriaţi din somn, la auzul sirenei, a scrâşnetelor de cauciucuri şi a solicitărilor insistente din partea poliţiştilor, care-i cereau fugarului să tragă pe dreapta. Urmărirea şi în acest caz a durat 1,5 km, pe drumul principal, DN 7 A.

Fugarul a virat apoi brusc cu viteză, spre stânga, pe un drum forestier plin de gropi, spre Valea Mălăii. Şi aici cursa nebunească a continuat pe încă 5 km,distanţă pe care poliţiştii au tras nu mai puţin de 16 focuri de armă. Fugarul nu s-a lăsat însă intimidat. 

A fost oprit abia după ce unul din poliţişti a sărit în carlinga maşinii şi apoi a pătruns în interior pe uşa dreaptă spate, când autoturismul rula. Ca să-i distragă atenţia, colegul din maşina de poliţie a deschis în mers portiera stânga faţă. 

Asupra fugarului nu s-au găsit acte. Este vorba despre un bărbat de 41 ani, din comuna Malaia, care nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, nefiind deţinător de permis de conducere, spun poliţiştii. 

Şi cum mirosea puternic a alcool, fiind într-o stare vizibilă de ebrietate, i s-a solicitat etilotestul. A refuzat cu vehemenţă şi să fie dus la spitalul din Brezoi pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemie în sânge.

I s-au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, urmând să se dispună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite